EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000

Baranya megyei Nevelőszülői hálózat 


A Baranya Megyei Nevelőszülői Hálózat 2021. január 1-től csatlakozott a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz. 

A nevelőszülői hálózat ellátási területe Baranya megye, mely apró falvas település, ennek köszönhetően többnyire kisebb falvakban, községekben látja el feladatát. Központi irodája Pécsen található. 

A hálózat szakmai egységét irányító vezető koordinálja 10 nevelőszülői tanácsadó és a gyermekvédelmi ügyintéző munkáját, valamint figyelemmel kíséri nevelőszülői jogviszonnyal rendelkező, jelenleg 128 nevelőszülőt és az ő gondozásukban nevelkedő 420 gyermek/ fiatal felnőtt életét.

Hivatásunk a nevelőszülők segítése abban, hogy harmonikus, biztonságot és szeretet nyújtó családi légkört teremthessenek, és így a társadalom által elvárt normák, értékek átadásával biztosítani tudják a gyermekek személyiségének egészséges fejlődését. 

Célunk a területünkön élő nevelőszülők és a munkájukat segítő szakemberek szakmai kollektívájának megteremtése. Egy olyan szervezet létrehozása, mely képes a változó szükségletekhez alkalmazkodva, a megyében nevelőszülői gondoskodásra szoruló minden életkorú és szükségletű gyermek jogszabályoknak és szakmai alapelveknek megfelelő, magas színvonalú ellátására. 

Szeretnénk a nevelőcsaládok körét bővíteni, ezért várunk olyan családokat, személyeket, akik képesnek érzik magukat arra, hogy a gyermekvédelmi rendszerbe bekerült gyermekeknek szeretetteljes hátteret biztosítsanak.