Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2962.jpg

A jelenleg mintegy hétezer gyermekről, fiatalról gondoskodó Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató - a járványhelyzet ellenére - az idén is megszervezte, hogy a rájuk bízott gyermekeknek ünnep legyen a karácsony és személyre szóló ajándékot kapjanak. Bár a hagyományos nagyszabású ünnepségek elmaradtak, a nevelőszülőknél és lakásotthonban nevelkedők egy videós alkalmazás segítségével ünnepelték együtt a karácsonyt.

A kisújszállási lakásotthonban kilenc gyermek várta izgatottan az estét. Együtt készültek Csipes Dianával, a lakásotthon vezetőjével és gyermekfelügyelőikkel a karácsonyi vacsorára.

 – Dia néni salátákat készített és mákos bejglit sütött, én a gyümölcssalátához szükséges alapanyagokat daraboltam össze. A lányok ünnepi díszbe öltöztették a nappalit és az asztal terítésében segédkeztek – mesélte a 15 éves Patrik. 

A vacsora előtt a gyermekotthon vezetője mondott pár ünnepi gondolatot. – Legtöbben idén érkeztetek hozzánk, most ez az otthonotok. A karácsony nemcsak egy ünnep, hanem egy érzés, amit nem az ajándékok nagyságában mérünk, hanem abban, amiben mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet – hangsúlyozta a nevelő. 

Vacsora után mindannyian együtt nézték a központi ünnepséget, az ÁGOTA közösség többi tagjával a „zoom” felületen köszöntötték egymást.

–  A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeink – annak ellenére, hogy nem találkozhattunk egymással az ilyenkor szokásos karácsonyi rendezvényeinken – most is személyre szabott ajándékot kaptak, amelyet a szolgáltató "angyalkái" juttattak el nekik. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a négy lakásotthonban 42, valamint 517 nevelőszülőnél élő fiatal részesült ebben. A csomagokban, digitális eszközök – fülhallgatók, hangfalak -, illatszerek, sporteszközök és édességek, játékok voltak. Az idén 35 adományozó szervezet és számos magánszemély segített abban, hogy valóra váljon a gyermekek álma – magyarázta Szalai Beáta, Észak-Magyarországi területi igazgató.

Marci izgatottan bontotta ki az ajándékát, minden vágya volt egy távirányítós autó, helikopterrel. Megkapta. Társaival együtt boldogan szerelte össze és próbálta ki az új szerzeményt. Andi igazi csajos ajándékokra vágyott, egy bőröndnyi sminkkészletet és egy rózsaszín pulóvert talált a csomagjában. Niko pedig egy mobiltelefont szeretett volna, mert összetört a sajátja – ezt a kérést is teljesítették az „angyalkák”.


–  38 lakásotthonunk csatlakozott a mai zoomos karácsonyi ünnepségünkhöz, Felsőzsolcától Hirdig, Hajóstól Tatabányáig, Kerecsendtől, Csanádpalotáig. Mintegy 400-an voltunk együtt, a gyerekek mellett szervezetünk igazgatósága, a teljes vezetőség is együtt ünnepelt – igaz csak online – a gondoskodásunkban élő fiatalokkal – mondta Kothencz János, főigazgató. Hozzátette a nevelőszülős családoknak megyénként tartották meg az online „karácsonyt” de az ajándékok ott is kézzelfoghatóak és személyre szabottak voltak.


/media/uploads/images/post_upload/Marika rajza.jpg
Sikeres húsvéti rajzpályázat
/media/uploads/images/post_upload/BC5K7299.jpg
Lelkiekben is készülünk a húsvétra - videóval
/media/uploads/images/post_upload/277916398_688303802375705_7400339362462623120_n.jpg
Diákolimpiai siker Nógrád megyéből