EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000

Tolna megyei Nevelőszülői hálózat 


Tolna megye Dél- Dunántúlon található, Fejér-, Bács- Kiskun-, Baranya és Somogy megye határolja. A megyében kevés nagyváros van, jellemzően apró, hátrányos helyzetű települések találhatóak. Megyeszékhelye és legnépesebb városa Szekszárd, mely Magyarországon a legkisebb népességű megyei jogú város. Megyénk nevezetességei között szerepel: Sárköz, Gemenc és a borturizmus, Szekszárdon született Babits Mihály és Mészöly Miklós.

A szekszárdi főiskolai karon az országban elsőként indult 1989-ben, nappali tagozaton főiskolai szintű általános szociális munkás képzés. Hálózatunk munkatársai közül a többség itt végezte felsőfokú tanulmányait. Nevelőszülői hálózatunk jelenleg 117 engedélyezett nevelőszülőt foglalkoztat. Életkori megoszlásuk széles skálán mozog, sajnos egyre kevesebb a fiatal nevelőszülő, ezért folyamatos feladatunk az új nevelőszülők toborzása. Hálózatunk 360 kiskorú gyermekről és fiatal felnőttről gondoskodik. Telephelyünk és hivatalos kapcsolattartó helyiségünk Szekszárdon a városközpontban működik, jól megközelíthető helyen. A nevelőszülők munkáját 9 fő nevelőszülői tanácsadó segíti egy fő szakmai vezetővel és egy fő gyermekvédelmi ügyintézővel. Tanácsadóink Tolna megye 9 körzetében, területi bontásban, összeszokott, jól működő teamként végzik munkájukat. Az elmúlt években, nyári szünetben a gyermekeknek napközis tábort biztosítottunk, nagy hagyománya van és a gyermekek, fiatalok nagyon várják az ott alvós egy hetes tábort. Rendszeresen szervezünk családi napot, ahol találkozhatnak a nevelőszülők a felkészítő tanfolyamot együtt végzett társaikkal és a gyermekek a táborokban megismert barátiakkal.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató 2021. január 1-től működteti hálózatunkat.