Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/18.JPG

A ballagás minden családban nagy esemény, így lakásotthonainkban is. Idén rekordszámú gyermeket köszöntöttek Csanádpalotán: a két lakásotthonunkban összesen tíz fiatal ballagott el iskolájából nemrégiben. Hárman általános iskolai, heten középfokú tanulmányaikat fejezték be.

– Mindegyik gyerek iskolai ballagására elmentünk. Ahol lehetett, jöttek az iskolától búcsúzó gyerekhez legközelebb álló itteni társak is – mondja Szőcs Zoltánné, a két lakásotthon szakmai vezetője. Kifejtette, azok az események, amelyeket a családokban megünnepelnek, az a családjukból kiemelt gyerekeknek is ugyanolyan fontos. Nagy jelentősége van ezeknek a mérföldnek a gyermekek életében, hiszen ezeket az élményeket továbbviszik majd saját családjukba. A szakmai vezető arra is büszke, hogy minden gyermek folytatja tanulmányait: van, aki érettségizik, van, aki nyelvet tanul vagy egy másik szakmát.

Dávid és Roli ívhegesztők lettek, ám mindketten maradnak a lakásotthonban és tanulnak tovább. Osztálytársak lesznek a jövőben is: szerkezetlakatosnak készülnek. Hasznosi Péter nevelő szerint Dávid szeret dolgozni, a lakásotthonban is füvet nyír, szerel, éppen mire van szükség. - Szerintem az építőiparban van jövő, ám a tanulmányaim mellett dolgozom is, egyelőre nyáron a mezőgazdaságban, ugyanis jogosítványra gyűjtök - fogalmazott a fiatalember.

A ballagási ebédre együtt készültek, előző nap közösen feldíszítették az ebédlőt, a lányok segédkeztek a sütemények sütésében. Ebédre sertéspörkölt rotyogott a bográcsban, amelynek felelőse „Roli bá”, az egyik gyermekfelügyelő volt.

A szép bizonyítvány jutalmaként mindenki kapott egy kis ajándékot, benne valamilyen személyes, szívhez szóló aprósággal. Az általános iskolát most végzett Fatima például egy külön neki készített bögrét, amit boldogan mutat társainak. Fatima a csanádpalotai általános iskolába járt, a ballagásán Szőcs Zoltánné szakmai vezető és két lakótársa is ott volt. "Egy szegedi középiskolában folytatom tanulmányaimat, turisztika szakon, érdekel az idegenforgalom. Jól beszélek angolul, ám ezt fejleszteni szeretném"



/media/uploads/images/post_upload/SAC_0028.jpg
Mintegy 1600-an futottak az ÁGOTA Közösség gyermekeiért Szegeden!
/media/uploads/images/post_upload/20240414103002_DHE_6458.JPG
Felpezsdült az élet Szeged szívében
/media/uploads/images/post_upload/SAC_8361.jpg
Utazás a tengeremen címmel jelent meg az ÁGOTA Közösség fiataljának verseskötete