EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000
/media/uploads/images/post_upload/IMG_0879.jpg

Szent Ágotás gyermekek és fiatalok is részt vettek a zárómisén

Hajnalban keltek, órákat vonatoztak illetve buszoztak, de egy felejthetetlen nap élményével lettek gazdagabbak azok a gyermekeink és fiataljaink, - közel százan - akik jelentkeztek az utazásra, és jelen voltak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén.

Csoportunk a Kossuth téren csatlakozott a Rákóczi Szövetség szervezésében Budapestre érkező, hétszáz határon túli fiatalhoz, akik Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból utaztak ide. Az ifjú zarándokat a Parlament előtt Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár és Böjte Csaba ferences szerzetes is köszöntötte.

Büszkék vagyunk arra, hogy gyermekeink Szent Ágotás molinóval, egyenpólóban és fegyelmezetten képviselték közösségünket a Hősök terén.

A sok gyalogolást, és az órákon át tartó eseményt a nagy meleg ellenére mindegyikük türelmesen, örömmel élte meg, annak tudatában, hogy történelmi pillanatok tanúi: utoljára több mint 80 éve, 1938-ban volt Eucharisztikus Kongresszus Magyarországon, Ferenc pápa pedig először mutatott be szentmisét Budapesten. Fiataljaink együtt imádkoztak, énekeltek a világ minden tájáról érkezett, sok ezer hívővel és hálát adtak, hogy Jézus jelen van az Oltáriszentségben.

Mindenkinek nagyon tetszett a rendezvényen közreműködő előadók fellépése, de különösen a kétezer főből álló kórus éneke.

Nagy élmény volt számukra, hogy közelről láthatták a Szent Atyát miközben elhaladt mellettük pápamobillal: mosolygott rájuk és áldást adott.

A hazafelé úton örömmel osztották meg egymással a nap eseményeit. A lélekemelő esemény emléke minden bizonnyal örökre megmarad bennük.

/media/uploads/images/post_upload/IMG_20210926_160222 (2).jpg
I.ÁGOTA Családi fesztivál a Győr-Moson-Sopron megyei nevelőszülői családjainknak
/media/uploads/images/post_upload/BC5K1509.jpg
Szívvel-lélekkel végezzük munkánkat
/media/uploads/images/post_upload/Szent-Gellrt-frum-face.jpg
„Szívvel lélekkel” Országos gyermekvédelmi konferenciát szervez a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató