Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Szeged-Csanádi Egyházmegye 

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató 

Nógrád Megyei Gyermek-és Lakásotthon, 

Bátonyterenyei Lakásotthon 

3070 Bátonyterenye Csokonai út 7. 

 

Lakásotthonunkat „Ábel Lakásotthonnak” neveztük el, Bátonyterenyén (Kisterenyén) élünk.  

Bátonyterenye város, a "Palócország"- nak is nevezett Nógrád megye keleti részén, aMátra és aCserhát hegységtalálkozásánál helyezkedik el.  

Budapesttől mintegy 100 km-re, a megyeszékhelytől Salgótarjántól 15 km-re, található.  

A tömegközlekedési eszközök átmenő forgalma (autóbusz, vasút) és több főútvonal közelsége révén a település jól megközelíthető. 

Az Ábel Lakásotthon kétszintes családi ház, 12 fő gyermekek elhelyezésére alkalmas. A gyermekek privát életterét 4 hálószoba biztosítja. A közösségi élettér a tágas étkező, és nappali lehetőséget ad a szabadidős tevékenységekre, ünnepségekre, közös beszélgetésekre.  

A lakásotthonhoz nagy terasz és kert tartozik, ahonnan természetközeli a kilátás. Az udvar  és kert parkosított, amely alkalmas kertművelésre, kinti szabadidős mozgásos tevékenységekre, labdajátékokra.  

A helyi általános iskolák, gyalogosan is rövid időn belül megközelíthetők, ezáltal a gyermekek alapszintű oktatása helyi szinten megoldott. A középszintű továbbtanulásra a helyi gimnáziumban, és szakképző intézményben számos lehetőség kínálkozik, illetve további lehetőség van tovább tanulni a közelben lévő városokban, mint Salgótarján, Pásztó. 

A közelben lévő Mátra és Cserhát hegység vonulata a kirándulásokra, túrázásra ad lehetőséget, amely elősegíti a mozgást, a természet megfigyelését, védelmének fontosságát. A településen kedvelt horgásztó található a horgászat és a vízpartot kedvelőknek. 

A településen lehetőség van a rendszeres sporttevékenységre. A tanuszoda az úszásoktatást és rendszeres úszást biztosítja. A sportegyesület utánpótlás labdarugó torna keretein belül várja a futballt kedvelő gyermekeket. A kondiparkban testedzésre van lehetőség. 

 

 

Lakásotthon címe: 3078 BátonyterenyeCsokonai út 7. 

Lakásotthon vezetője: 

Lakásotthon vezetőjének e-mail-címe: forroedina08@gmail.com 

Lakásotthon vezetőjének elérhetősége: