Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Don Bosco Szent János Lakásotthon



Lakásotthonunk Bács-Kiskun megyében, Tass-Alsószenttamáson található meg. Az otthon ideiglenes hatállyal, vagy nevelésbe vétellel ideiglenes gondozási helyre beutalt, különösen veszélyeztetett, kriminalizálódásnak kitett 4 gyermek számára biztosít teljes körű otthont nyújtó ellátást.

Lakásotthonunk ÁGOTA-Falva, az ÁGOTA® Alapítvány tulajdonában levő Ifjúsági, Szabadidős, Kulturális, Képzési és Lelkiségi Központjában van, mely abból a célból épül- szépül, hogy otthont adjon a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által gondozott közel 7000 családjából kiemelt gyermek számára kulturális, sport és élményprogramjainak, és a minden évben megrendezésre kerülő ÁGOTA Tábornak.

Otthonunk teljeskörű felújításon esett át, új bútorai és berendezési tárgyai az itt élő gyermekek kényelmét szolgálják. Ez mellett az ÁGOTA-Falva 8 hektáros területén megtalálható focipályák, ping-pong és teq-ball asztalok, csocsó, kicsik és nagyobbak számára készült játszótér és még számtalan eszköz és szabadidős tevékenység lehetőséget nyújt gyermekeink számára a szabadidő hasznos eltöltésére. A pasztorációs foglalkozások számára a Szent Jobb lator templom ideális helyszínül szolgál a gyermekeink lelki gondozása céljából.

Az ÁGOTA® Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által, ÁGOTA Falván szervezett programokon találkozhatnak, megismerkedhetnek és közös élményekkel gazdagodhatnak sorstársaikkal együtt, és megtapasztalhatják az ÁGOTA közösségéhez való tartozás érzését. Az otthonunkban működő mentor rendszer és a közös programokon megélt élmények elősegítik a bizalom és a biztonságérzet, a valahová tartozás érzésének kialakulását.


Cím: 6098 Tass-Alsószenttamás, 0370/74-77 hrsz 

Lakásotthon vezetője: Révai Istvánné  

Telefon: 06 30 624 2840 

Szakmai program megtekintése