Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

A gondoskodásukban nevelkedő gyermekek közül 43-an pályáztak, volt, aki három vagy annál több alkotással nevezett. A szervezők az áprilisban meghirdetett verseny díjait a gyermeknap alkalmából adták át a nyerteseknek. 

-Azt láttuk, hogy örömmel készültek a rajzok, színes, érdekes, érzelmes  témákat ábrázolnak, felszabadultan. Ez azt bizonyítja, hogy a nevelőszülők  igyekeznek olyan gyermekkort varázsolni ezeknek a gyerekeknek, amiből lehet majd felnőttként töltekezni. Egy boldog gyermekkort jelenítenek meg, és ez nagyon szép dolog – így értékelte Kerekesné Varga Veronika komplex művészeti terapeuta, képzőművész azt a rajzpályázatot, amelyet a Tolna megyei nevelőszülőknél nevelkedő gyermekeink számára hirdetett meg szolgáltatónk területi igazgatósága. 

 És valóban: a családtagok  színesre festett kezei, utazási élmények, fürdés a kerti medencében, önfeledt játék a testvérekkel - ilyen és hasonló pillanatokat örökítettek megy gyermekeink a "Gyermeknek lenni jó" címmel meghirdetett rajzversenyre küldött pályamunkáikon.

 Tolna megyei nevelőszülői hálózatunk igen aktív, ha tehetséggondozásról van szó: tavaly Ki mit tud?-dal, nemrégiben versmondással, most pedig rajzolással késztették önkifejezésre a gondoskodásukban nevelkedő gyermekeket. Ezúttal is sikeresen, hiszen 43-an pályáztak, volt, aki három vagy annál több alkotással nevezett. 

-A szolgáltatónk törekvése, hogy ráirányítsuk a figyelmet: a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek sem mások, mint a kortársaik. Ha megtapasztalják, hogy ők is képesek sikeresek lenni egy rajzversenyen, vagy Kiválóság díjat nyerni, erősödik az önbizalmuk és képesek lesznek szakmát szerezni, továbbtanulni és megállni  a helyüket az életben – mondta Szécsényi Sándor a díjátadón, megköszönve a pályázóknak és nevelőszüleiknek egyaránt a gyönyörű alkotásokat. 

A szervezők három korcsoportban: 4-7 éves, 8-11 éves és 12-16 éves hirdetnek eredményt.  Kovács Jázmin, aki a legidősebbek között lett győztes a rajzával azt a különbséget ábrázolta kifejezően alkotásában, ami a gyermeki, felszabadult világlátás, és a felnőttek felelősségteljes gondolkodása között megmutatkozik. 

 A nyolcadik osztályos nagylány elmondta, csak hobbi szinten rajzol, de kézügyességének megfelelő szakmát választott: fodrász szeretne lenni. Óvodás kora óta erre a pályára készül és nagyon boldog, hogy felvették a szakképző iskolába. Tudja, hogy rengeteg rajzot kell majd készítenie a tanulmányai során, de biztos benne, hogy ez nem okoz majd neki semmilyen nehézséget. 10 éve él nevelőszüleinél két testvérével, és nagyon jól érzi magát a családjában.   Ez minden bizonnyal így is lehet, hiszen öccse  a második korcsoport harmadik helyezését érte el. 

 Minden díjazottnak szívből gratulálunk: 

4-7 éves korcsoport: 

I.     Gyuricza Szkarlett

II.    Balogh Eliza Laura

III.   Katus Krisztina

8-11 éves korcsoport: 

I.    Buzás Zoltán

II.   Kabulai Péter

III.  Kovács Fernandó

12-16 éves korcsoport: 

I.    Kovács Jázmin

II.   Pojtyik Margit

III.  Farkas Mónika



/media/uploads/images/post_upload/KCS_9413.jpg
Újra menő frizurákkal csaltak mosolyt az ÁGOTA Közösség fiataljainak arcára
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3990.jpg
800 gyermekben ébresztünk reményt
/media/uploads/images/post_upload/Heti mott_2024.png
Heti mottó