EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000
/media/uploads/images/post_upload/rsekcsand_04.JPG

Sok gyerek, ugrálóvár és egy remek helyszín – ez a titka egy jó családi napnak. Tudták ezt a bajai és környékbeli nevelőszülők és nevelőszülői tanácsadók, így remekül sikerült a második alkalommal megrendezett nevelőszülős családi nap. Az érsekcsanádi szabadidőparkban mintegy 180-an gyűltek össze: gyermekvédelmi gondoskodásba vett gyermekek és nevelőszüleik.

Az általános és középiskolás gyermekek játékos ügyességi vetélkedőn vettek részt. – A kedvencem az ízek világa volt, ahol bekötött szemmel kellett gyümölcsöket és zöldségeket felismerni, én szőlőt ismertem fel. A focit is várom nagyon – mondta a 16 éves Károly. Népszerű volt még a kitapintós játék és a pufi a tálban. Ez utóbbiban színes pufi cukorkákat kellett szívószál segítségével egyik tálból a másikba áttenni.

 A kisebb gyerekeknek a szolgáltató gyógypedagógusa és pszichológusa tartott játékos foglalkozást a szabadiőpark árnyasabb részén. – A közösségépítés a legfőbb célja ennek az eseménynek, a gyerekek megtanulják, hogyan kell közösségben élni, találkozhatnak sorstársaikkal, barátokra lelnek. A nevelőszülők pedig megoszthatják egymással tapasztalataikat – hangsúlyozta Zsuboriné Kovács Mária, a Bács-Kiskun megyei nevelőszülői hálózat vezetője.

Váradi Zsuzsanna 26 éve nevelőszülő, most 8 gyermeket nevel férjével, ide hat gyermekkel érkezett. – A hétköznapokban nem tudunk minden nap találkozni, nem egy településen élünk. Ilyenkor megbeszéljük nehézséginket, örömeinket, ezalatt pedig a gyerekek egymással játszanak – mondta a pedagógusként dolgozó nevelőszülő.

A szülők nemcsak beszélgettek, főztek is: krumpligulyás és paprikáskrumpli rotyogott a bográcsokban, amit jóízűen fogyasztottak el a résztvevők. Ebéd utánra is maradt még játék, rókavadászatra invitálták a gyerekeket: a fűben elrejtett rókafigurákat kellett megkeresniük.


/media/uploads/images/post_upload/IMG_0879.jpg
Szent Ágotás gyermekek és fiatalok is részt vettek a zárómisén
/media/uploads/images/post_upload/Szent-Gellrt-frum-face.jpg
„Szívvel lélekkel” Országos gyermekvédelmi konferenciát szervez a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató
/media/uploads/images/post_upload/2108278185_Kothencz.jpg
Magas rangú állami kitüntetés Kothencz Jánosnak