EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000

Komárom-Esztergom megye Nevelőszülői hálózat 


Komárom-Esztergom megyeMagyarország északnyugati részén található, székhelye Tatabánya. Az ország legkisebb területű, de második legsűrűbben lakott megyéje. A megye tájai két nagytájhoz, a Dunántúli-középhegységhez és a Kisalföldhöz tartoznak. A megye legnagyobb folyóvize a Duna, amely egyben az országhatár is 80 km hosszan. 

A megye természeti és kulturális környezete, adottságai a lakosság számára kiváló életteret biztosítanak. A városok egészségügyi, oktatási, szociális és kulturális intézményekkel rendelkeznek. Sportlétesítmények sora (uszoda, műjégpálya, sportcsarnok, kemping stb.) található megye szerte. A megye több városában színház, könyvtár, mozi, különféle városi programok, rendezvények, művészeti táborok nyújtotta lehetőségeket igyekszünk kiaknázni. 

A kisebb településeken is mindenütt van orvosi és védőnői szolgálat, rendelkeznek helyi oktatási és művelődési intézménnyel, hangsúlyt kap a sport-és kulturális élet, a hagyományőrzés. 

A nevelőszülők többsége a város lakótelepi és családi házas övezetéből kerül ki, 1/3-uk a környező falvak lakója. Iskolai végzettségük tekintetében többnyire főiskolai és középiskolai végzettséggel bírnak.   

Megyénkben 70 nevelőszülői család tevékenykedik a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató keretein belül. A Komárom-Esztergom Megyei Területi Irodánk Tatabányán található, innen segítjük a nevelőszülői hivatásra jelentkezők munkáját.  

A gyermekek szükségleteit csak megfelelően felkészített nevelőszülők tudják biztosítani, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a jelentkezők kiválasztására és a képzett nevelőszülők segítésére.  

A nevelőszülő családjába fogadja a védelemre szoruló gyermeket, biztonságot, érzelmi stabilitást nyújt számára. 

Megyénkben közel 200 gyermek él a nevelőszülőinknél, újszülött kortól felnőtt korukig. A gyermekek gondozását-nevelését egy szakemberekből álló csoport segíti. Igyekszünk a nevelőszülőknek minden téren segítséget, támogatást nyújtani. Többek között lehetőség van pszichológiai beszélgetésre, tanácsadásra vagy akár heti rendszerességgel lehetőség van konduktori fejlesztésen részt venni a gyermekeknek. Támogatóink segítségével évente két alkalommal ingyenes ortopédiai szűrést szervezünk, ennek keretében a gyermekek ingyen jutnak gyógycipőhöz. Minden évben nagyszabású gyermeknapi programot szervezünk, ahol minden a gyerekekről szól. 

Területi megoszlásban, kisebb csoportokban kézműves délutánokat tartunk, kirándulásokat szervezünk. 

Szakmai program megtekintése