Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K0746.jpg

Szolgáltatónk fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, fiatalokat, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. Az idén újra meghirdetett Kiválósági- és Hősötös- díjjal az volt a cél, hogy motiválják a családjukból kiemelt gyermekeket, akik példát mutatnak sorstársaiknak.

Kiválósági-díjat azok a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő felső tagozatos és középiskolás gyermekek kaphattak, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok is pályázhattak, akik a 2021-2022-es tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő tanári értékelést.

A két tanulmányi díjra szolgáltatási területünk 13 megyéjéből összesen 577 érvényes pályázat érkezett. A Kiválósági-díjra 390 gyermekünk, a Hősötös-díjra 187 gyermekünk pályázott sikeresen. A Kiválósági-díjasok közül 24-en kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek.

A díjak átadásának sorozata Szegeden kezdődött meg, ahova a teljes ellátási területről 24 kitűnő bizonyítvánnyal pályázó gyermek, illetve 54 Csongrád-Csanád megyei Kiválósági- és Hősötös-díjas pályázó érkezett.

– Ez itt a megbecsülés, az elismerés otthona – hangsúlyozta Kothencz János, szerveztünk főigazgatója megnyitó beszédében. – A gyermekeink a teljesítményüktől függetlenül is feltétlenül szerethetőek és elfogadhatóak. Ezen azonban túlmutat az, amikor fiataljaink példát mutatnak a sorstársaiknak és a felnőtt társadalomnak is. Példát arra, hogy a legnagyobb hátrányból is lehet küzdeni és eljutni oda, ahova ők eljutottak, és ahova tartanak.

Vavika Richárd, az egyetlen, Baranya megyei lakásotthonból érkezett kitűnő tanuló szép szavakkal köszönte meg, hogy részt vehet az eseményen. – Azt üzenem a sorstársaimnak, hogy amik segítenek, hogy ne a plázákban töltsék el az idejüket, az a türelem, az akaraterő és a motiváció. Amit most belefektetnek energiát, nem biztos, hogy most azonnal fog megtérülni, de a jövőben lesz eredménye. Azt gondolom, ezek a tulajdonságok bennük is megvannak. 

Richárd arra is kitért, hogy a szentlőrinci lakásotthon egyik nevelője is nagyban hozzájárult ahhoz a sikerhez, amelyet most elért. – Megtanította nekem, hogyan legyek elfogadó és hogyan éljem meg úgy az érzéseimet, hogy azok ne vigyenek el engem.

A 13 éves bordányi Budai Attilának a térképmásolás a hobbija. Ő kiválósági díjat vehetett át Szegeden. Mint elmondta, sok energiát tesz a tanulásba, hiszen komoly céljai vannak, a szegedi Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumban szoftverfejlesztőként szeretne továbbtanulni.

A díjátadás után dr. Felmérai Szilárd, makói vállalkozó felajánlásának köszönhetően két utógondozottunknak, Kocsis Adél Jázminnak és Rüff Józsefnek is tapsolhatott a közönség. Ők ugyanis egy-egy teljesen új, alapvető programokkal ellátott laptopot vehettek át dr. Felmérai Szilárdtól. Adél jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Nemzetközi tanulmányok képzésének hallgatója. József pedig az egri Eszterházy Károly Egyetem gazdasági informatika szakán kezdte el tanulmányait.

– Pont vizsgaidőszak előtt állok, és ez hatalmas segítség nekem a tanulásban. Sokkal gyorsabb így jegyzetelni, bármikor magammal vihetem. Sok az anyag, és ez tényleg meggyorsítja és megkönnyíti számomra a tanulást. – mondta el Adél.

A díjátadón nemcsak a tanulmányi eredményeik tekintetében kiemelkedő fiataloknak tapsolhatott a közönség. Rendkívüli tehetségeink produkciói emelték tovább az ünnepség hangulatát. A nevelőcsaládban élő Nagy Afrodité Napsugár a Meghívtál, hogy vízre lépjek című dalával húga, Nagy Mirtill Virág pedig hegedűszólójával teremtett meghitt pillanatokat a díjkiosztón. Az ÁGOTA Közösség számos tánctehetséget tudhat a magáénak. Közülük is kiemelkedik Jász-Nagykun-Szolnok megyei párosunk, Pintér Mónika és Pető Zoltán. Ők standard és latin koreográfiákkal kápráztatták el a közönséget.

Szabóné Szívos Ildikó, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese a díjátadóval kapcsolatban kiemelte, hogy utat kell mutatnunk a gondoskodásunkban élő gyermekeknek. – Gyakran úgy érzik a gyerekeink, hogy ők a felelősek azért a sorsállapotért, amit élniük kell. Amíg nem mutatunk nekik alternatívát erre, nem mutatjuk meg azt, hogy igenis zseniálisak, sok mindenben tehetségesek, addig ők erre nagyon nehezen tudnak ráébredni – magyarázta a főigazgató-helyettes.

/media/uploads/images/post_upload/BC5K2586.jpg
Budapesten díjaztuk Pest megyei kiválóságainkat
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2926.jpg
Ünnepi hangulatú családi nap Budapesten
/media/uploads/images/post_upload/317729620_1449655808861833_6159303521017895255_n.jpg
Egerben is díjaztuk kiválóságainkat