Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/20220805_081120974.jpg

Önkénteseink a legkülönfélébb okok miatt érkeztek az ÁGOTA Táborba, s vállalták, hogy 10 napon át ott segítsenek gyerekeink és a fiataljaink körül, ahol csak lehet. 

- Lipcsei Larissza, az 1-es csoport 18 éves önkéntese tavaly volt először a táborban. Akkor az első pár nap annyira megtetszett neki, hogy rögtön elhatározta, idén már ő is szeretne sorstársainak segíteni. 

- Dorkényi Dávid 22 éves, a 3-as csoportban önkénteskedik. Nyaranta a zánkai Erzsébet-táborban dolgozik, most is onnan érkezett hozzánk. Szeret gyerekekkel foglalkozni, tapasztalata is van már benne. Táborunkhoz bartánője hozta közelebb, aki már harmadik éve önkéntes nálunk, s élményei meggyőzték Dávidot arról, hogy itt a helye. 

- Finsztál Janka most töltötte be a 18-at, ennek ellenére ez már a 4. tábor, amiben részt vesz. Úgy gondolja, megéri itt lenni, ott kell segíteni, ahol szükség van rá. „Most vagyok először a kamasz korosztály mellé beosztva, de nagyon jól kijövünk, szuper csapatot kaptam.”

- Károly Norbert 19 éves, önkéntesként először vesz részt a táborban, a kisebb gyerekek mellé, az 1-es csoportba osztották be. Gyermekként 2 alkalommal is táborozott már nálunk, a 20. és a 24. táborban is jelen volt. Tavaly munkatársaink biztatták, hogy próbálja ki önkéntesként magát itt, hiszen saját történetéből kifolyólag mélyen megérti sorstársait. 

- Székely Luca 19 éves, az 1-es csoportban önkéntes. Egy barátnője hívta a táborba, aki már ismerősen mozog az ÁGOTA Táborban. „Úgy gondoltam, hogy én is szeretném megélni azt, amit ő. Nagyon féltem, de rengeteg képzés volt a tábort megelőzően, és most már biztonságban érzem magam. Először elég ijesztő volt a felelősség nekem, de szerintem meg tudok birkózni vele.”

- Rácz Levente Ádám 17 éves önkéntesünk. Azért jött, hogy ennek a 10 napos álomnak a megvalósításában részt vehessen, segíthessen lakásotthonos és nevelőszülőknél élő gyerekeknek, akiknek nem alakult olyan szerencsésen a sorsa, mint az övé. 

- Zemkó Ágnes önkéntesünk azért jött a táborba segíteni, hogy ez a 10 nap valóban mennyország lehessen a gyerekeknek. Most osztották be először gyermekcsoportba kamaszok mellé, korábban 4 éven át a programstruktúrában segített be a tábor megszervezésében. Nagyon jól érzi magát ebben az új szerepben, erről az oldalról is szeretne élményt adni a gyerekeknek.


/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét