Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Kupakgyjt 1jpg

Október 21-én, a Földünkért világnapon helyeztük el Csongor téri épületünk udvarán azt a kupakgyűjtőt, amely környezettudatosabb gondolkodásra és cselekvésre sarkallja munkatársainkat, gyermekeinket és a környék lakóit egyaránt. A szívalakú, fémszerkezet a környezetvédelmi programunk részeként került ide, de hamarosan más telephelyünkre is kihelyeznek belőle néhányat. 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató teljes ellátási területén megvalósuló környezetvédelmi program illeszkedik a Szeged-Csanádi Egyházmegye, mint zöld egyházmegye szemléletmódjához és tevékenységéhez. Fő küldetése, hogy környezettudatos magatartásra tanítsuk a ránk bízott gyermekeket és ezt várjuk el munkatársainktól is.

Nagyon fontos a műanyaghasználat tudatos csökkentése: az ember által termelt szemét több mint 10 százaléka műanyag, miközben jelenleg csupán az összes ilyen hulladék töredékét hasznosítjuk újra. A kupakok viszont újrahasznosíthatók! Ezért mától kupakgyűjtő szívbe gyűjtjük őket, a Csongor téri, központi épületünk udvarán.

Ha nemcsak az ott dolgozók, de a környéken élők is lelkesedéssel hordják és dobják majd ide a kupakokat, gyorsan meg fog telni az ötletes szerkezet, és nem csak a környezetnek tesznek vele jót, hanem partnerszervezetünknek, az ÁGOTA Alapítványnak is!

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0028.jpg
Mintegy 1600-an futottak az ÁGOTA Közösség gyermekeiért Szegeden!
/media/uploads/images/post_upload/20240414103002_DHE_6458.JPG
Felpezsdült az élet Szeged szívében
/media/uploads/images/post_upload/SAC_8361.jpg
Utazás a tengeremen címmel jelent meg az ÁGOTA Közösség fiataljának verseskötete