Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Minden djazott.jpg

Mintegy 240 pályamunkából 36 fotó szerepel azon a kiállításon, amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója Csongor téri épületében mutattak be a hétvégén. Az Isteni fénykép címmel hirdetett fotópályázat nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek számára teremtett lehetőséget arra, hogy megörökítsék az őket körülvevő világot. A nyár elején közzétett felhívásra érkezett fotókból a zsűri végül 23 alkotót díjazott. A tárlat hamarosan útra kel, és a szolgáltató teljes ellátási területén – az ország nyolc megyéjében – látható lesz. 

A munkákat három korcsoportban értékelték 10-12, 13-15 és 16-21 év közötti korosztályban pályázhattak a gyerekek, de minden alkotáson visszaköszönt a fiatal fotográfusok gazdag lelki világa.

A zsűri döntése alapján a 10-12 évesek között a nevelőszülőnél élő, zsombói Janó Szimonetta lett az 1. helyezett, Csiga című képével. A 13-15 évesek korosztályát Ajtai Natália Erzsébet nyerte Együtt című pályamunkájával - ő szintén nevelőszülői családban él, Fóton. A 16-21 évesek versenyében a Nap barátai című fotót ítélték a legjobbnak, amelyet a 17 éves Sárközi Zsanett készített – ő a szolgáltató egyik gyulai lakásotthonában nevelkedik. Zsanettnek három pályamunkáját is kiállították a záróeseményen.

Csongrád-Csanád megyéből még Csanádpalotáról érkeztek nyertes képek. A szolgáltató ottani lakóotthonában élő fiatalok közül Suhajda Márkó, a Természet templomában című fotójával lett különdíjas a 13-15 évesek között, míg a 16-21 évesek korosztályában harmadik helyezést ért el Jokhel Levente Zoltán Új kezdet című képével.

– Gyönyörűek ezek a fotók, hihetetlenül sok mindent megmutatnak a ti nagyszerűségetekből, és abból, hogy mindannyiótok szívében ott van a mások számára is megtapasztalható titok, a Jóisten – mondta a rendezvényt megnyitó Kothencz János. A zsűri egyik tagjaként is közreműködő főigazgató a pályamunkákat méltatva elmondta, a fotók alkalmasak arra, hogy megértsük, mit jelenthet a transzcendens, egy gyermek szemszögéből. Ez, a köznapi valóságnál többet és szebbet sejtető, vágyott világ sok gyermekvédelmi gondoskodásban élő csemetének jelentheti a reményt.

A Békés megyei gyerekek több korcsoportban is eredményesen szerepeltek, összesen 9 díjat hoztak el a 23-ból. A most bemutatott tárlat vándorkiállításként útnak indul, és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató teljes ellátási területén, tehát az ország a nyolc megyéjében látható lesz – éppen a Békés megyei gyerekek kiváló szereplése miatt - elsőként Gyulán.

/media/uploads/images/post_upload/BC5K2586.jpg
Budapesten díjaztuk Pest megyei kiválóságainkat
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2926.jpg
Ünnepi hangulatú családi nap Budapesten
/media/uploads/images/post_upload/317729620_1449655808861833_6159303521017895255_n.jpg
Egerben is díjaztuk kiválóságainkat