Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Heves vármegyei Nevelőszülői hálózat 

 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Heves Vármegyei Nevelőszülői Hálózata, a gyermekvédelmi szakellátás keretén belül, az otthont nyújtó ellátás, utógondozói ellátás és az utógondozás feladatköreit látja el. Központi irodánk a vármegyeszékhelyen található, 3300 Eger, Rózsa Károly utca 8. szám alatti címen. Hálózatunk jelenleg 288 fő befogadására alkalmas. A 93 foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező nevelőszülői háztartásban 260 gyermekvédelmi gondoskodásban élő kiskorú és fiatal felnőtt talált szerető, befogadó családra. Földrajzi megjelenés tekintetében a nevelőszülőink 61 %-a a Hevesi Járásban tevékenykedik. Ebben a térségben a legerőteljesebb a nevelőszülőség hagyománya.     

A nevelőszülőink legfontosabb segítői a nevelőszülői tanácsadók, akik szakmai támogatást nyújtanak a nevelőszülők munkájának magasabb színvonalra emeléséhez, hivatásuk sikeresebb megéléséhez. Ezáltal gondozottjaink egy új esélyt kapnak nehézségekkel teli életkezdésük kompenzálására. Ehhez járul hozzá a hálózat pszichológus munkatársa, aki a nevelőszülők kiválasztásában, felülvizsgálatában, valamint a gyermekek vizsgálatában, támogatásában vesz részt. A ránk bízott kiskorúak sikeres társadalmi integrációját, társadalmi mobilitási esélyeinek növelését, az őket közvetve és közvetlenül körülölelő szakemberek hivatástudata és szakmai felkészültsége mozdítja elő, ezért fontosak számunkra a szakmaközi együttműködések a vármegye hatósági, szociális, egészségügyi, köznevelési és közoktatási intézményeivel. 

Hálózatunk szemléletében prioritást élvez a közösen átélt élmények összetartó ereje, ennek érdekében minden korosztály számára számtalan lehetőséget biztosítunk a szabadidő hasznos és örömteli eltöltéséhezHagyománnyá vált a gyermeknap, karácsony, húsvét közös megünneplése, valamint a nyári sport programok és kirándulások megszervezése.  

A nevelőszülőkhöz kihelyezett gyermekek hosszú távú eredményes gondozása, nevelése akkor valósulhat meg, ha a kiskorúak fejlődése az életkoruknak megfelelő ütemben halad. Ehhez szükséges, hogy a nevelőcsalád kiegyensúlyozottan támogassa a gondozottakat, megteremtse a biztonságos kötődés alapját, a vér szerinti családdal megfelelő kapcsolatot ápoljon és a gyermek szükségleteire reagáljon. Elengedhetetlenül fontos, hogy ennek hátterében egy stabilan működő nevelőcsalád álljon. Hivatásunk közös célja, a ránk bízott gyermekek életkezdésének megkönnyítése, a kudarcok sikerekre cserélése.   

Azért lettem nevelőszülő...

Nevelőszülőnek lenni pótolhatatlanul hasznos hivatás. Erre a nem könnyű, de nagyon szép pályára olyan emberek alkalmasak, akik bármilyen sorsú, életkorú gyermek befogadására készek. A nevelőszülőnél élő gyermek esélyt kap, hogy megtapasztalhassa mi az a szeretetteljes törődést. Szervezetünk, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató annak érdekében, hogy minél ismertebbé tegye a nevelőszülői hivatást, intenzív kampányba kezdett a közösségi médiában. Az ellátási területünk minden vármegyéjében elkészítettünk egy kisfilmet, amely ezt a célt szolgálja. A Heves vármegyei nevelőszülőket bemutató kisfilmet az Egri várban forgattuk.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy megosztja a Facebook profilján ezt a kisfilmet! Önnek ez egy kattintást jelent, nekünk viszont sok száz ismeretlen ember elérésének a lehetőségét, akiket közelebb szeretnénk hozni ehhez a szép és nemes hivatáshoz. Köszönjük, hogy segít nekünk a nevelőszülőség népszerűsítésében!