EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000

Győr-Moson-Sopron megyei Nevelőszülői hálózat 

 

Győr – Moson – Sopron Megye gyermekvédelmi szempontból - az országos adatokhoz képest - kis megyének számít. A megyében jók a megélhetési viszonyok, a gyermekek szakellátásba kerülésének okai között nem az elszegényedésből adódó krízis, hanem több összetevőből álló veszélyeztetettség áll.

Nevelőszülői hálózatunk 150 férőhellyel rendelkezik, melyet 56 nevelőszülői család biztosít a szakellátásba kerülő gyermekek és fiatalok számára. Szakmai működésünk célja, hogy pótoljuk a hiányzó szülői gondoskodást, biztosítsuk a családjából bármely okból kikerült gyermek biztonságát valamint korához és szükségleteihez igazodó nevelését, segítsük egészséges személyiségfejlődését, illetve támogatást nyújtsunk a gyermekvédelmi ellátásból kikerült fiatal felnőttek társadalmi beilleszkedéséhez.

Küldetésünk, hogy a hálózatunkba kerülő gyermekek a lehető legjobb, legteljesebb, szükségleteiket leginkább kielégítő nevelőcsaládokat biztosítsunk, elősegítve egészséges testi szellemi, és érzelmi fejlődésüket.

Célunk, hogy a nevelőcsaládjaink képesek legyenek megfelelni ezeknek a kihívásoknak – ezt minden rendelkezésünkre álló eszközt, módszert, szolgáltatást biztosítsunk.

Büszkék vagyunk nevelőszülőink értékteremtő munkájára, társadalmi szempontból felbecsülhetetlen szolgálatára, amely abban mutatkozik meg, hány gyermeket sikerült céljaihoz segíteni, szeretetben gondoskodni róla, és a társadalom számára hasznos személlyé válását elősegíteni.

A hálózatban dolgozó tapasztalt tanácsadók a befogadott gyermekekkel kapcsolatban az egész család számára támogatást, személyre szóló segítséget nyújtanak, amely megteremti a biztonságos hátteret a magas színvonalú működéshez.

Hálózatunkat folyamatosan igyekszünk bővíteni, ezért folyamatosan várjuk új nevelőszülők jelentkezését!

Aki hálózatunkhoz csatlakozik, nagy szolgálatot tesz az egész társadalom számára, a hálózat és az intézmény pedig teljes mellszélességgel támogatja és segíti abban, hogy nevelőszülői tevékenységét a legjobb feltételekkel tudja végezni.