Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány labdarúgó tornát rendezett Tass-Alsószenttamáson a gondoskodásában élő fiatalok számára.  Az esős időjárás sem szegte a fiatalok kedvét, és bár újratervezett forgatókönyv szerint, de rúgták a bőrt a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek.

12 csapatban több, mint 100 nevelőszülőnél és lakásotthonban élő fiatal küzdött az elsőségért ÁGOTA Falván. Baranya, Tolna, Komárom-Esztergom, Pest, Heves, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyéből érkeztek fiatalok, Bácsból 3 csapat is indult: a kiskunmajsai nevelőszülőknél élő gyermekek, valamint a bácsalmási és a hajósi gyermekotthon egy-egy gárdája.  

–  Itt ÁGOTA Falván az ifjúsági, kulturális, szabadidős és lelkiségi központban nemcsak nyáron, hanem egész évben várjuk különböző programokkal a családjukból kiemelt gyermekeket. Az őszi programsorozatnak ez az első állomása, a jövőben a sport mellett kulturális és pasztorációs rendezvényekkel is készülünk – hangsúlyozta Kothencz János. 

Az esős időjárás sem tántorította el a fiatalokat, habár a focitorna csak délben kezdődött, addig három csoportban különböző foglalkozásokon vettek részt a fiatalok. Az egyik fedett helyszínen csocsóbajnokságot, a közösségi házban vetélkedőt rendeztek, amelyben többek között zeneszámokat kellett felismerni a fiataloknak. Itt Kovács Kati mellett Vivaldi Négy évszak című művét is lejátszották ismert slágerek mellett. 

A Szent Jobb Lator templomban a pasztorációs csoport tagjai arról beszélgettek a gyermekekkel, hogy mennyire fontos a bizalom a pályán. Elengedhetetlen, hogy bízzanak magukban, a társaikban és Istenben.  Ismert focistákat hoztak fel példának, hogy számukra is milyen jelentőséggel bír a bizalom és a hit. Azzal bocsájtották pályára a fiatalokat, hogy ne beszéljenek csúnyán egymással és tiszteljék az ellenfelet. 

Délre elállt az eső és a nap is előbújt, a fiatalok 4 csoportban küzdöttek egymás ellen a csoportmérkőzéseken, onnan az első helyezettek jutottak a négyes döntőbe, ahol mindenki játszott mindenkivel, így alakult ki a végső sorrend. 

A hajósi Haynald Gyermekotthon csapata nem jutott a legjobb négy közé, profi focistájuk Baranyi Sándor nehezen viselte a kudarcot: Rúgtam gólt is, de a büntetőt kihagytam, így nem jutottunk tovább. Győzni jöttünk, most ez nem sikerült – mondta szomorúan a fiatalember. 

–  A torna célja az „Élj és játssz becsülettel” szlogenünk jegyében az élményadáson túl a közösségépítés, a pozitív személyiségjegyek kialakítása és megerősítése. Ilyen a fair play, a küzdeni és győzni akarás, a kitartás és a csapatban való közös munka – hangsúlyozta a torna főszervezője, a szolgáltató sportéletrendért felelős koordinátora Váradi Márk.

Tóth Attila, a szolnoki lakásotthonos csapat vezéregyénisége elmondta, győzni jöttek. A 17 éves fiatal versenyszerűen focizik, ő volt csapata vezéregyénisége, beszélgetésünkkor már a hatodik góljánál tartott. – Nem tudom, hány gólt rúgtam, nem is ez számít, hanem az, hogy jól érezzük magunkat és hazavigyük a kupát – nyilatkozta a négyes döntő elején. Haza is vitték, a tornát a szolnoki csapat nyerte, a bácsalmási Csontdarálók és kiskunmajsai gárda előtt. A torna legjobb játékosa  - nem meglepő módon - Tóth Attila lett. 

A díjakat Kothencz János és Váradi Márk adták át:

 - A legjobb és egyben legsportszerűbb játékos, aki igazi vezére volt a pályán és pályán kívül csapatanának, a szolnoki Tóth Attila lett.

- A gólkirályi címet a hirdi lakásotthonban élő Balog Márkó érdemelte ki!

- A legjobb kapusnak a bácsalmási gyermekotthont képviselő Kocsis Pétert választották!

Míg a gyerekek sportoltak, addig a velük foglalkozó felnőttek egy csoportja önkéntes képzésen vett részt ÁGOTA Falván!

/media/uploads/images/post_upload/BC5K2586.jpg
Budapesten díjaztuk Pest megyei kiválóságainkat
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2926.jpg
Ünnepi hangulatú családi nap Budapesten
/media/uploads/images/post_upload/317729620_1449655808861833_6159303521017895255_n.jpg
Egerben is díjaztuk kiválóságainkat