Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/bc5k3206.jpg

Értékek és normák voltak a második terápiás nap központjában

Milyen értékek fogják meghatározni a jövődet?  - ezt a kérdést járták körül a táborlakó fiatalok Kothencz János vezetésével a második témafelvezető foglalkozáson. 

Az ÁGOTA táborban minden évben szó esik a terápiás tevékenység részeként azokról az értékekről, normákról, amelyek meghatározóak lehetnek a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalok számára. 

Kothencz János elmondta: egy a köreikben évekkel ezelőtt  elvégzett országos kutatás azt mutatta, hogy elsősorban az anyagi  biztonságot, a tárgyiasult dolgokat rangsorolták előre. 

-Ez érthető, – mutatott rá a fiatalokhoz szólva a KÁSZPEM terpeutikus módszer kidolgozója- hiszen, a létbizonytalanság alapvető tapasztalásotok. Ám az, ahogyan te jártál, ami veled történt, az nem a te hibád - nyomatékosította. -Az életedet az határozza meg- folytatta Kothencz János, hogy hiszel–e értékekben, hiszel-e abban, hogy te magad is érték vagy - tette fel a gondolatébresztő kérdést. 

Az előadás témájához csatlakozva az ÁGOTA közösség két autentikus önkéntese: Olajkár József Zoltán és Fehér Mihály beszéltek saját történetükről és arról, milyen értékek jelentettek számukra kiutat abból a nehéz helyzetből, amit a családjaik széthullása okozott. 

Mindketten azt igazolták, hogy az emberi értékek:

az összetartozás érzése,

a bizalom, 

az önmagunkba és másokba vetett hit adott szárnyakat ahhoz, hogy értékes teljes életet éljenek és ehhez hozzájárult az ÁGOTÁ-sok nagy családja is. 

A felvezetést kiscsoportos kiértékelés követte játékos formában, a KÁSZPEM módszer képzett trénerei és autentikus segítők vezetésével.

/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét