Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

25 éve rendszeresen képzi önkénteseit az ÁGOTA® Alapítvány. A november végi kétnapos önkéntes képzésen voltak olyanok, akik negyedévszázada támogatják gyermekeinket és olyanok is eljöttek a szegedi Csongor téri közösségi házba, akik idén először vállalják családjukból kiemelt gyermekek segítését.

– Öt éve része az életemnek az ÁGOTA Közösség. Már gyermekként beleláthattam a közösség életébe, az alapítvány munkájába. Akkor megszólított ez, így amikor lehetőségem nyílt arra, akkor azonnal léptem. Azzal a céllal, hogy magam is tudjak segíteni a rászoruló gyermekeken, hogy legalább pár napig hozzátegyek az életükhöz – foglalta össze motivációját Czinege István önkéntes.

Az ÁGOTA® Alapítvány minden év őszén és tavaszán szervez önkéntes találkozót és felkészítést. – Minden segítőnket igyekszünk felkészíteni a családjukból kiemelt gyermekeinkkel való foglalkozásra. Vannak olyanok, akik már sokadszor vannak itt, ám új arcokat is látok  – magyarázta Kothencz János, az ÁGOTA® Alapítvány alapítója. 

Ahogy mindig, most is első lépésként az alapítvány vezetői beszámoltak az előző negyedév történéseiről, melynek középpontjában a nyári jubileumi ÁGOTA Tábor állt, amelyet most először ÁGOTA Falván rendeztek meg. – ÁGOTA Falva azt a célt szolgálja, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek jól érezzék magukat. Nyár óta elkészült a tusolóépület és a 300 fő befogadásra kész szállásépület, valamint most épül a több mint ezer négyzetméteres nyitott rendezvény csarnok – részletezte fotókkal illusztrálva Szívos Ildikó.

Ezek a helyszínek mind azt a célt szolgálják, hogy a családjukat nélkülöző gyermekek minél több programon vehessenek részt Tass-Alsószenttamáson. A programfelelősök Váradi Márk és Erdei Márk elmondták, most ősszel igen színes programkínálattal várták a fiatalokat, így asztalitenisz- és focitornával, valamint kulturális rendezvényekkel: Petőfi- és adventi szavalóversennyel. Jövőre még több és változatos eseményekkel készülnek.

Kothencz János is hangsúlyozta a programok fontosságát. Szerinte ÁGOTA Falva az a hely, ahova mindenki hazaérkezik.  Az ÁGOTA tábor a mi szívdobbanásunk, amelynek most már állandó otthona ÁGOTA Falva.  Azt szeretném, hogy ÁGOTA Falva legyen egy tiszta forrás, ahonnan mindenki meríthet.

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét
/media/uploads/images/post_upload/KC2415_1626.jpg
1600 jószándékú ember szíve dobbant együtt a szegedi ÁGOTA® Futáson - VIDEÓVAL