Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Először rendeztük meg az ÁGOTA Országos Asztalitenisz bajnokságot a lakásotthonban élő fiatalok számára. Fontosnak tartjuk, hogy a gondoskodásunkban élő gyerekek sportoljanak, ezért több lehetőséget is biztosítunk számukra. Minden lakásotthonunkban van ping-pong asztal, gyakran űzik és szeretik ezt a sportot a fiatalok. Ezért döntött úgy sportéletrendért felelős divíziónk, hogy versenyt szervez a számukra.

Áprilisban indult útjára régiós bajnokságunk: 8 helyszínen több mint százan mérettették meg magukat. Minden megyéből az első 2 helyezett jutott az országos döntőbe.

A finálét ÁGOTA Falván rendeztük meg, ahol 16 fiatal csapott össze, a gyengébbik nemet egy ifjú hölgy képviselte. Jöttek fiatalok Bátonyterenyéről, Gyuláról, Szentlőrincről, Komárom-Esztergom megyéből is. A versenyt Kothencz János főigazgató nyitotta meg, aki elmesélte, amikor ő állami gondoskodásban élt Hajóson minden évben indult az intézetek közötti területi bajnokságon. – Három dolog van amire megtanított ez a sport: kell hozzá nagy önuralom, türelem, emellett tudni kell összpontosítani, vagyis fontos a koncentráció és tisztelni kell az ellenfelet – tanácsolta a fiataloknak a főigazgató

A versenyzők először csoportmeccseken mérték össze tudásukat, majd következtek a negyeddöntők. Ezt követően "A" és "B" döntővel folytatódott a bajnokság. A vigaszági döntőt a szentlőrinci lakásotthonban élő Mikli Márton nyerte.

Az "A" döntő óriási izgalmakat hozott, nem jutott a legjobb négy közé a nagy esélyesnek tartott Rácz Márkusz. Seres Renátó, Horváth István és Ignácz Zoltán azonban igen. Végül két utóbbi, a hajósi és a Szentlőrincen élő fiatal játszott az aranyért.

Az ÁGOTA Országos Asztalitenisz bajnokságot óriási csatába Horváth István nyerte 3:2-re!

A fiatalok rendkívül sportszerűen küzdöttek, szurkoltak egymásnak, barátságok is szövődtek.

A végeredmény:

"A" döntő:

Horváth István - Hajós

Ignácz Zoltán - Szentlőrinc

Seres Renátó - Hódmezővásárhely

"B"döntő

1. Mikli Márton - Szentlőrinc

2. Lázok Alex - Gyula

3. Tóth Attila - Szolnok

/media/uploads/images/post_upload/KCS_9413.jpg
Újra menő frizurákkal csaltak mosolyt az ÁGOTA Közösség fiataljainak arcára
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3990.jpg
800 gyermekben ébresztünk reményt
/media/uploads/images/post_upload/Heti mott_2024.png
Heti mottó