Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_4471.jpg

Már fényesen lobog az ÁGOTA Közösség első adventi gyertyája ÁGOTA Falván, a Szent Jobb Lator templomban.

Pasztorációs csoportunk idén is adventi szavalóversenyre hívta fiataljainkat. Most először az ÁGOTA Közösség számára olyan fontos helyszínen, ÁGOTA Falván tudtunk összegyűlni erre a meghitt alkalomra. 

A nap sokkal inkább az adventi hangolódásról, a közösségi élményről, mint a versenyzésről szólt. Most, advent kezdetén van itt annak az ideje, hogy észre vegyük a sok jót is, ami történik velünk, az értékeket, ami a mindennapi rohanásban talán fel sem tűnik. Többek között azt, milyen fontos, hogy össze tudunk gyűlni, hogy közösséget alkotunk. Vagy épp azt, hogy idén szeretett templomunk falait tölthetjük be nemcsak fénnyel, hanem adventi témájú és istenes versekkel. 

Mikita Marcell kispap gyújtotta meg a nap kezdetén az első adventi gyertyát, s egyben felhívta a versmondók figyelmét arra, hogy ők tovább viszik innen, Bács-Kiskun megye szívéből a fényt. Megkérte őket, adják tovább azt minden sorstársuknak, minden Ágotás gyermeknek, nevelőszülőknek, osztálytársaknak, mindenkinek juttassanak belőle. 

Nemcsak gyermekeink, hanem közösségünk jelenlévő munkatársai, a kísérő kollégák, a lakásotthonok nevelői, és a nevelőszülők is komoly útravalót kaptak ÁGOTA Falván. Pasztorációs munkatársaink csoportfoglalkozásán együtt gondolkodtunk el a fény miben létéről. Arról, hogy miként a lámpásnak is minden alkotóeleme, a kanóc, az olaj, a bura nélkülözhetetlen ahhoz, hogy fényt sugározzon magából, úgy közösségünk minden egyes tagja egyformán fontos összetartó erőt kölcsönöz nekünk. 

– Ez az adventi közösségi program azt az érzést nyújthatja a gyerekeknek, hogy nincsenek egyedül, hogy nélkülük nem létezne a közösségünk, és hogy fontos szerepük van nekik is a mi életünkben – hangsúlyozta Jyothi Jampana, pasztorációs csoportunk munkatársa.

Tizenhárom, nevelőszülőnél és lakásotthonban élő gyermekünk mondott adventi témájú és istenes verset idén. A 11 éves Bodnár Réka Vivien pedig furulyaszólóval készült: szép karácsonyi dal válogatást adott elő a templomban.

A 17 éves Katona Katalin Körösladányból érkezett Takáts Gyula Ünnepek táján című versével, amely a saját hittel való szembenézés témáját járja körül. – Szerettem volna olyan verset választani, amit kevesen ismernek, és amire figyelnek az emberek. – mesélte Katalin. – Azért is választottam, mert szeretem látni az embereket, ahogy hisznek, ilyenkor én is megélem ezt az érzést. 

A zsűri idén úgy döntött, advent szelleméhez méltóan nem helyezéseket oszt ki, hanem arany, ezüst és bronz minősítést kapnak a résztvevők. Mindenkit díjaztak, hiszen maga a részvétel, a felkészülésbe fektetett munka is nagyon fontos. 


Arany minősítésben részesült:           Kolompár Szabolcs (17 éves)

                                                           Seres Pál Renátó (19 éves)

                                                           Katona Katalin (17 éves)

                                                           Szalma Alexandra (19 éves)


Ezüst minősítésben részesült:            Sólyom Sándor (16 éves)

                                                           Gazdóf Szimonetta Klarissza (16 éves)

                                                           Mihály Tifani (15 éves)

                                                           Mihályi Vilhelmina (12 éves)


Bronz minősítésben részesült:           Mohácsi Zoltán (13 éves)

                                                           Csehó Kovács Dorina (13 éves)

                                                           Mihály Liliána (14 éves)

                                                           Paulik Annabella Lídia (18 éves)

                                                           Vajthó Sándor (15 éves)


Különdíjban részesült:                      Bodnár Réka Viviven (11 éves) 


/media/uploads/images/post_upload/KCS_9413.jpg
Újra menő frizurákkal csaltak mosolyt az ÁGOTA Közösség fiataljainak arcára
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3990.jpg
800 gyermekben ébresztünk reményt
/media/uploads/images/post_upload/Heti mott_2024.png
Heti mottó