Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Konferencia1.jpg

A július elsejei állami feladat-átvállalás óta először tartott olyan szakmai értekezletet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, amelyen a régi mellett az új megyék szakmai vezetői és nevelőszülői tanácsadói is jelen voltak. A 2140 munkavállalót foglalkoztató szervezet egyedülállóan jelentős szereppel bír a hazai gyermekvédelemben, hiszen nyolc megyében látja el a terület szakellátási feladatait. A szegedi szakmai napon közel 120-an vettek részt - természetesen a járványügyi előírásoknak megfelelően. Kothencz János főigazgató elsősorban arról a gyermekközpontú szemléletről beszélt, amely meghatározza a szolgáltató tevékenységét. Kiemelten szólt a nevelőszülői tanácsadókról, akik a sorsfelelősei, életvezetői a gyermekvédelmi gondoskodásba került gyermekeknek.

Hangsúlyozta, közös feladat a családjukat vesztett gyerekekkel való törődés, a szervezet szakmai programrendszere is ezt a célt szolgálja. Ezt erősítette meg Balogh Zsolt főigazgató-helyettes, aki a szakmai munka egyik legfőbb eleméről, az élménypedagógiai programról beszélt. Hangsúlyozta, élménnyel nevelünk, ezért minden megyében nagy hangsúlyt kell fektetni a különféle kulturális, sport és szabadidős programok szervezésére.

A főigazgató-helyettesek a működés további területeit érintették előadásaikban. András Katalin a nevelőszülői toborzásról és az örökbefogadásról is beszélt, Pál Hortenzia pedig a Gyermekeink védelmében elnevezésű informatikai rendszer rejtelmeibe avatta be a kollégákat. Szabóné Szívos Ildikó, azt hangsúlyozta, hogy minden esetben a gyermek az első, így az ő igényeiket, mindig támogatja a szolgáltató, legyen szó magánóráról vagy akár egy ágyról, íróasztalról. A megbeszélésen az is elhangzott, annak érdekében, hogy a kibővült terület szakmai vezetői mindenről egyidőben értesüljenek, a jövőben rendszeressé teszik az ilyen szakmai értekezleteket.

/media/uploads/images/post_upload/SZAKMAINAP.jpg
Azonnali gondozási hely váltás témában tartunk szakmai napot
/media/uploads/images/post_upload/BC5K5377.jpg
Olaszos délutánt csaptak a Foltán Lakásotthonban
/media/uploads/images/post_upload/bork_fctrn2.jpg
Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok rúgták a bőrt