Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/184934298_907107540071035_8093680955221978371_n.jpg

Fiataljaink, akár lakásotthonban élnek, akár nevelőszülőknél, sokat készültek a középiskolai éveket lezáró vizsgákra és megfogalmazták már magukban a jövőre vonatkozó terveiket is. Végzőseink többsége szakmát szerez, később vállalkoznak az érettségire, ha tovább akarnak tanulni. A bácsalmási lakásotthonban ballagási ünnepséget tartottak májusban, mert az utógondozói lakásban élő öt fiatalból négy végzős az idén: Norbi számítógép szerelő, Gyula kézi ívhegesztő, István kőműves, Máté asztalos lesz.

A lakásotthonban évek óta hagyomány, hogy ballagási ebédet szerveznek ilyenkor, az iskolai ünnepségtől függetlenül. Az ebédre a fiatalok meghívták az ott dolgozó felnőtteket, a gyermekotthon vezetőjét, akik megajándékozták őket.

Az ünnepi ebédet közösen készítették, majd azt követően felelevenítették a régi emlékeket, beszélgettek jövőjükről. Kiderült, mind a négyen folytatják tanulmányaikat szeptembertől, ugyanis szeretnének még egy szakmát elsajátítani.

Kasza István Zsolt már a szakvizsgán is túl van. A 19 éves fiú kőműves lett, a Bajai EGYMI-ben végzett. –  A vizsgán térköveztem, betonoztam, falaztam, hőszigeteltem. Szeretnék majd kőművesként elhelyezkedni, ám egyelőre még tovább tanulok – magyarázta a fiatal. Szeptembertől a számítógépes adatrögzítő szakmát sajátítja majd el. Elmondta, érdeklik a számítógépek, egyik barátja ösztönözte ennek a szakmának a megszerzésére. Emellett érettségizni szeretne, úgy fogalmazott: „amíg van lehetőségem tanulok”. A 19 éves fiú már belekóstolt a munka világába, egy bajai tejipari cégnél dolgozik a nyáron: raktárosként pakol, valamint tejet és sajtot gyárt.


/media/uploads/images/post_upload/KCS_9413.jpg
Újra menő frizurákkal csaltak mosolyt az ÁGOTA Közösség fiataljainak arcára
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3990.jpg
800 gyermekben ébresztünk reményt
/media/uploads/images/post_upload/Heti mott_2024.png
Heti mottó