Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az ÁGOTA Alapítvány együttműködésének híre külföldre is eljutott. ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson tettek látogatást a norvég bűnmegelőzési szervezet, a PKF (Police Crime Prevention Forum) kuratóriumának tagjai.

Tapasztalatszerzés céljából érkezett Tass-Alsószenttamásra a norvég küldöttség, hogy megismerjék hogyan dolgoznak a hazai szakemberek a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek biztonságáért.

– Érkezésüknek az az apropója, hogy Norvégia egyik bűnmegelőzési civil szervezete hallott ÁGOTA Falváról és úgy döntött, hogy magyarországi látogatása során meg szeretné nézni az általuk szeretetfalunak nevezett létesítményt – mondta dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, aki köszöntötte a vendégeket. Elmondta, nagyon örül a látogatásnak,  csak azt sajnálja, hogy nem augusztusban jöttek, amikor ez a hely tele van élettel, ugyanis akkor nyaralnak itt a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek.

– Nagy öröm számunkra, hogy ilyen messzire elért a hírünk, és itt köszönthetjük a norvég bűnmegelőzési szervezet tagjait a hazai Nemzet Bűnmegelőzési Tanács közreműködésével. Az NBT-nek nagyon fontos a szerepe abban, hogy a veszélyeztetett fiatalokat megóvják az áldozattá- és az elkövetővé válástól. Mi ebben találtuk meg a közös nevezőt, ez az alapja az együttműködésünknek – hangsúlyozta Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója. Majd bemutatta, hogyan épült fel önkéntesek munkájának köszönhetően az ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek számára. Elmondta, nemcsak Magyarországon, Közép-Európában is egyedülálló a létesítmény.

Jane Bechmann Dahl, a norvég szervezet vezetője elismerően beszélt az ÁGOTA Alapítvány mint civil szervezet és az állam együttműködéséről. – Mi mind rendőrök vagyunk és bűnmegelőzéssel foglalkozunk, különböző pozíciókban és területeken. Norvégiában is odafigyelünk a gyermekekre a bűnmegelőzés területén, mert ott is sok olyan gyerek van, akiknek szüksége lenne egy olyan helyre, mint ÁGOTA Falva – mondta a PKF kuratóriumának vezetője.

Ezt követően Gratzer-Sövényházy Edit, az NBT főosztályvezetője részletezte szervezetük munkáját, végül dr. Ónodi Fruzsina kormánytisztviselő ismertette a „Kérj segítséget” európai uniós díjnyertes projektet. A bemutatkozó előadások után a norvég vendégek megtekintették ÁGOTA Falvát, miközben beszélgettek magyar kollégáikkal valamint az alapítvány munkatársaival.



/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét