Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K5831.jpg

Emlékezetes esemény részesei lehettek péntek délután a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató növendékei és munkatársai.

-Szolgáltatónk fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye, hivatásunk és tevékenységünk katolikus keresztény ihletésű. Fontos számunkra, hogy az egyházunk gyakorlata szerint Vízkereszt ünnepéhez kötődően, vagy költözés, felújítás után is kérjük hajlékaink, munkahelyeink megszentelését. Sok lakásszentelést követően ez az első irodaszentelésünk, amelyet az itt működő nevelőszülői tanácsadók álmodtak meg, majd ezután közösen megszerveztük – mondta el Daám Tibor a szolgáltató pasztorációs divíziójának vezetője.

A kiskunfélegyházi tanácsadó iroda tavaly ősszel költözött a Szent István térre. A Szent István templom közelsége, valamint az egyházi fenntartás is ösztönözte Magyarné Bussay Ágnes és Kopjásné Dóczi Gabriella nevelőszülői tanácsadókat, hogy az irodaszentelésért munkálkodjanak.

– Kinőttük a korábbi helyünket, itt a templomkerttel szemben egy családias kis irodát alakítottunk ki, ide járnak rendszeresen a nevelőszülők és a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek. Itt részt vehetnek szervezett élménypedagógiai, sport, kreatív és fejlesztő programokon, valamint találkozhatnak vérszerinti családtagjaikkal is – mondta Kopjásné Dóczi Gabriella.

Hajagos Gyula esperes, érseki tanácsos, plébános atya szentelte meg az irodát. Hangsúlyozta, a házszentelés ma már egy ünnep, annak a közösségnek az ünnepe, aki ezt kéri: „A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató méltó az Isten áldására és szüksége is van rá. Ez a közösség erőt ad azoknak, akik vállalják a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek gondozását. A nevelőszülők tudják, nincsenek magukra hagyva, ott van mögöttük egy szervezet.”

Az eseményen a szolgáltató vezetői, munkatársai mellett részt vettek nevelőszülők és gyermekek is. Pesir Zoltánné, 24 éve nevelőszülő, jelenleg öt gyermeket nevel. – Nem voltam még házszentelésen, ám azt gondolom, van jelentősége, fontos esemény. Örülünk, hogy itt lehettünk. Gyakran járunk az irodába beszélgetni a tanácsadókkal, vagy foglalkozásokra a gyerekekkel, ők is jól érzik itt magukat – részletezte.

 Az irodaszentelést követően a Szent István templomban a gyerekek és a munkatársak aktív közreműködésével szentmisét mutattak be. A szentáldozatot plébános úr a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülőiért, a gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyermekekért és munkatársakért ajánlotta fel.


/media/uploads/images/post_upload/KC2415_1736.jpg
Pillanatképek az ÁGOTA® Futásról IV
/media/uploads/images/post_upload/DHE_6905.JPG
Pillanatképek az ÁGOTA® Futásról III
/media/uploads/images/post_upload/BC5K0759.jpg
Míg a legfiatalabb nevező alig 10 hónapos, addig a legidősebb közel 73 éves volt az ÁGOTA® Futáson!