Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Kapalyagk.jpg

A gyerekek mosolya a legszebb ajándék a nevelőszülők számára


Élethivatásként tekint erre a feladatra a jászjákóhalmi Kapalyagné Tőkés Katalin, aki férjével jelenleg óvodás fiúról gondoskodik. Vér szerinti gyermekeik már felnőttek, de ők is sokat segítenek a befogadott gyermekek nevelésében. A Kapalyag család az elmúlt évben gyermeknek nyújtott átmeneti segítséget.

– A férjem és a vér szerinti gyerekeink is támogatnak, amiben csak tudnak. Mindenki elkötelezett abban, hogy ezeknek a hátrányos helyzetű fiúknak jó körülményeket biztosítsunk, amíg velünk élnek. Úgy érzem, hogy a gyermeknevelésben teljesedett ki az életem, nem is tudok más hivatást elképzelni – kezdte Kapalyagné Tőkés Katalin.

– Mindig is nagy családról álmodtunk, négy gyermekünk született. Sajnos, egyiküket húsz éves korában betegségben elveszítettük. Miután felnőttek a gyerekeink, közösen elhatároztuk, hogy nevelőszülőként vállaljuk családokból kiemelt gyerekek nevelését, gondozását. Hiányzott a gyerekzsivaj a házból – mesélte Katalin, aki nevelőszülőként a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató alkalmazottja.

- Nekik leginkább gondoskodó szeretetre van szükségük. Nekünk pedig erő és kitartás kell, hiszen számos problémával nézünk szembe. Ezt az erőt a gyerekek adják, mosolyuk és szeretetük lelkileg felemelő – vélekedik választott hivatásáról a nevelőszülő.


/media/uploads/images/post_upload/hetimott_2024.png
Heti mottó
/media/uploads/images/post_upload/hetimott_2024.png
Heti mottó
/media/uploads/images/post_upload/SAC_8361.jpg
Utazás a tengeremen címmel jelent meg az ÁGOTA Közösség fiataljának verseskötete