Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000
/media/uploads/images/post_upload/20210422_162415.jpg

"Egyre többet és többet tehetsz, de a legjobb mottó mégis az, hogy ne pazarolj! Ne pazarold az elektromosságot, ne pazarold a papírt, ne pazarold az ételt! Éld úgy az életed, ahogy szeretnéd, csak ne pazarolj! Vigyázz a természeti világra, és a benne élő állatokra, növényekre is. Ez az ő bolygójuk is, nem csak a miénk!" David Attenborough

Nemcsak a Föld napján törődünk a természettel

 – Mi már három éve szelektíven gyűjtünk minden hulladékot, még az elemeket is. Ezt a közeli szupermarketbe szoktuk elvinni, mert ott van elemgyűjtő   - mondja Zalán, a sárberki lakásotthon lakója. Hozzáteszi, szívesen komposztálnák is a szerves hulladékot, ha lenne komposztáló edényük.  

 – Én azt tudtam meg a mai előadásból, hogy a már nem használt ruháinkat is elvihetjük gyűjtőedénybe, mert azt is újra lehet hasznosítani, de odaadhatjuk rászorulóknak is - mondja Virág. Zoli pedig hozzáteszi, ő figyel arra, hogy zuhanyozás közben ne fogyasszon feleslegesen sok vizet - ebben kedvenc zeneszáma segíti, amit tisztálkodás közben hallgat. Pontosan addig zuhanyozik, amíg a zene szól.  

Ezeket említik példának fiataljaink arra, hogyan védik a környezetet a mindennapokban, és milyen újdonságokat tudtak meg a Föld napja alkalmából rendezett zoomos programból.  A szemléletformáló foglalkozást Görbe Tünde, szolgáltatónk környezetvédelmi divíziójának vezetője tartotta, amelybe kilenc lakásotthonunk csatlakozott be.  

 - Csemetéinket egy képzeletbeli utazásra hívtam a bolygónk körül , a Föld napja alkalmából.  - Különböző érdekes és hasznos információkat tartalmazó kisfilmeket néztünk meg együtt, majd kvízjátékban adhattak számot a tudásukról. Azt is felmértük egy teszt segítségével, mennyire zöld a gondolkodásuk. A célunk az, hogy rájöjjenek: a Föld veszélyben van és ennek az emberi felelőtlenség az oka, de mi magunk vagyunk azok, akik képesek tenni is a környezetszennyezés, a természet kihasználása ellen. A gyermekeinknek tudniuk kell, hogy hatalom van a kezükben, amellyel csodákat képesek tenni a saját környezetükben. Erre konkrét példákat is mutattunk a filmekben.  

Több lakásotthonban is kertészkedéssel folytatták a délutánt: virágokat, kerti növényeket, palántákat ültették el, másutt rajzoltak és kifestőket színeztek. 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak saját környezetvédelmi programja van, amely illeszkedik a Szeged-Csanádi Egyházmegye, mint zöld egyházmegye szemléletmódjához. Ennek részeként voltak ma szerte az országban ilyen aktívak.


/media/uploads/images/post_upload/20211124_143735.jpg
A Segítő Jóbarátok idén is támogatták a Szent Ágotás gyermekeket
/media/uploads/images/post_upload/
Főigazgatói utasítás
/media/uploads/images/post_upload/
Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat