Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/sac_7045.jpg

Az ÁGOTA közösség számára az év legnagyobb eseménye, amelyre hónapokon át készülünk, az ÁGOTA Tábor. Nemcsak a jubileum adott okot a mai nagyszabású megnyitóra, hanem az a tény is, hogy 24 évnyi vendégeskedés után táborunk idén végre saját otthonára lelt ÁGOTA Falván.

Gyermekeink és fiataljaink tapsvihara kísérte a megnyitóra érkező mintegy 150 vendégünket. Köztük köszönthettük régi és új támogatóinkat, barátainkat, s mindazokat, akik szívükön viselik közösségünk sorsát.

Elsőként Langerné Victor Katalin elnöki tanácsadó közvetítette Novák Katalin köztársasági elnök asszony személyes üdvözletét. Rámutatott, habár 25 év pont elég arra, hogy valamibe belefáradjunk, az ÁGOTA Tábor épp ellenkezőleg, negyed évszázados fáradhatatlan munka után teljesedett igazán ki.

Kozma Ákos alapjogi ombudsman kiemelte köszöntőjében, hogy a pihenés, játék kikapcsolódás alapvető gyermeki jog, amely az egészséges gyermekkor alappillére, s amelyet az ÁGOTA Táborban biztosítani tudnak a családjukat vesztett gyermekeknek.

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára és Salacz László, a térség országgyűlési képviselője egybehangzóan jelentették ki beszédükben, hogy a hit, az elszántság, az erős akarat példája a tábor, és az, amit alapítványunk tesz fáradhatatlanul.

Hatala József rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára mindketten személyes élményeiket osztották meg a hallgatósággal beszédünkben. Hangsúlyozták, hogy aki előtt a kezdetektől ismert volt Kothencz János főigazgató úr álma ÁGOTA Falváról, az is csodálattal tekint az itt és mostra, arra a csodára, amelyet Bács-Kiskun megye szívében létrehoztak. ÁGOTA Falva már nem csak egy álom, hanem lakható, élhető, szerethető valóság, igazi otthon.

Kiss-Rigó László püspök úr szép szavai zárták a megnyitó ünnepségen elhangzó beszédek sorát. Gondolatait magunkkal visszük a folytatáshoz: „Azok a fiatalok, akik itt táboroznak, ide látogatnak, az egymásra utaltságuk alapján megtapasztalják az igazi közösségi élményt és nagyfokú szeretetet, ebben gazdagodnak meg. Mi pedig, akik nagyon sokan nagyon sokféleképpen segítettük, hozzájárultunk ahhoz, hogy Kothencz János álma megvalósuljon, rádöbbentünk arra, hogy meg tudunk valósítani egy csodát.” 

Az ünnepélyes hangulatot emelte tehetséges fiataljaink néptáncbemutatója. A megnyitót pedig egy igazi meglepetés produkció zárta. Egyik táborozónk, Berki Illés, az ÁGOTA közösség kórusa és meghívott vendégeink közösen énekelték a Legyetek jók, ha tudtok című dalt.


/media/uploads/images/post_upload/KCS_9413.jpg
Újra menő frizurákkal csaltak mosolyt az ÁGOTA Közösség fiataljainak arcára
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3990.jpg
800 gyermekben ébresztünk reményt
/media/uploads/images/post_upload/Heti mott_2024.png
Heti mottó