Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Integrációs programsorozat 2018
 
Bovebben
 
Integrációs programsorozat 2017
 
Bovebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2016
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2015
 
Bővebben
 
IIntegrĂĄciĂłs programsorozat 2014
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2013
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2012
 
Bővebben
 
Minden gyermeknek csalĂĄdban van a legjobb helye
 

Felhívás 2013.04.05

 

Felhívás

InterjĂşk
 

Lánchíd Rádió - Az állami gondozás nem büntetés, 2012. 07. 02.

 

NEUMAN GÁBOR EGYÉBKÉNT Vendég: Kothencz János

Dél-Alfőldi Regionális Bűnmegelőzési
FesztivĂĄl 2017 szeptember 09.
 
Bővebben
 
VideĂłk
 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Dr. Kiss-Rigó László felszólalása

 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Soltész Miklós felszólalása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Dr. Kiss-Rigó László előadása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Soltész Miklós előadása

KÖSZPEM®kĂŠzikĂśnyvek magyarul-angolul

Integrációs nap és nevelőszülő toborzó májusban

 
 

Egy nap, ami csak a gyerekekről szólt

Vattacukor, fagyi és rengeteg élmény járt mindenkinek, akiket a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA® Alapítvány vendégül látott az integrációs napon. A Zápor tónál több mint négyezren szórakozhattak önfeledten egy egész napon át.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA® Alapítvány május 21.-én négyezer állami gondoskodásban élő fiatalt látott vendégül a Zápor tónál. A családi, közösségi és integrációs napon azonban nem csak ők, bárki részt vehetett, aki a szép időben kilátogatott a panelek közt megbújó, idilli parkban. Sokan ki is használták a későn érkezett jó idő első napját: volt, aki csak pokróccal, többen azonban sátorral érkeztek, hogy egész napra kényelmesen be tudjanak rendezkedni.

Fagyi és vattacukor mindenkinek ingyen járt ezen a napon. Bár sokat kellett sorba állni, a gyerekek zokszó nélkül kivárták, amíg megkapták az ingyenes édességeket. Programból sem volt hiány: egész nap lehetett trambulinozni, jumpingolni, óriás csúszdázni vagy éppen kézműveskedni. Emellett a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya játékos közlekedésbiztonsági vetélkedőt szervezett, a városi rendőrkapitányság pedig játékos, preventív foglalkozásokat tartott a bűnmegelőzéssel kapcsolatosan. Amíg pedig a gyerekek játszottak, a szülők a ruhabörzén válogathattak maguknak és családjuknak holmikat.

A rendezvényen nevelőszülőket is toboroztak. A standnál egész nap nagy volt a forgalom: több mint ezer szórólapot kiosztottak. – Sok volt az érdeklődő, 14-en pedig már jelentkeztek is – mesélte Bodorné Jutka, aki maga is nevelőszülő.

- Már másodjára jöttünk vissza. A délelőttöt itt töltöttük és az ebéd utáni alvás után is ezt választottuk programnak. Színvonalas rendezvény, ráadásul nagyon kedvesek a segítők – foglalta össze tapasztalatait egy környékbeli édesanya, Békési Emese. Két kisfia, Zétény és Alex a legjobban az ugrálóvárat élvezték, a szomszéd fiú pedig, aki szintén velük volt, az élő csocsónál töltötte szinte minden idejét. Patrik éppen pihenőt tartott, amikor megszólítottuk őket és egy hatalmas, szivárványszínű cukortömböt rágcsált. A vattacukros kaparta össze neki a gép oldaláról. Nem ő volt egyébként az egyetlen, akinél ilyesmit láttunk: úgy tűnt, ez népszerűbb volt, mint maga a vattacukor.

- Nekem az arcfestés tetszett legjobban – mondta Jaksa Edina. A kislány Csanytelekről érkezett a rendezvényre, délután már inkább a nyugisabb programon, a kézműveskedésen vett részt. Előtte azonban rengeteget csúszdázott.

Az egyik árnyas részen a tiszaalpáriak rendezkedtek be. Pokrócokon ülve beszélgettek, az éppen akkor kezdődött Apostol koncertet onnan hallgatták. – Mindenki jól érzi itt magát. Sokat beszélgetünk, meg sétálunk. És tök jó volt a Fatima koncert – mesélte a 17 éves Radics Vivien. Testvére, Vanessza elmesélte, fagyiztak is, bár arra egy órát várniuk kellett a sorban. – Nem baj, megérte – tette hozzá. Társaságukban pihent Berta Zoltán is – ő Tiszakécskéről érkezett és fel is lépett a nap során citerazenéjével.

Miközben hazaindultunk, megállapítottuk, hogy nem csak a gyerekek, a Zápor tó kacsái is jól jártak ezen a napon. Annyi kaját ugyanis, amennyit a gyerekek bedobáltak nekik, valószínűleg egy hónap alatt sem kapnak.

                                                                                                                                                                                                                                                              
 
 
Bezárás
Tudna Ön kiszolgáltatottságban, család és biztos jövő nélkül élni?
Nekik is nehéz...

Teremtsünk együtt új otthont
a családból kiemelt,
állami gondoskodásban élő gyerekeknek!

Ajánlja fel adója 1%-át az ÁGOTA Alapítványnak
Köszönjük !
ÁGOTA Alapítvány
18469336-1-06
www.agotaalapitvany.hu
Bezárás
Életképek a Dr. Foltán József Módszertani Gyermekotthonból