Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Integrációs programsorozat 2017
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2016
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2015
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2014
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2013
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2012
 
Bővebben
 
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
 

Felhívás 2013.04.05

 

Felhívás

Interjúk
 

Lánchíd Rádió - Az állami gondozás nem büntetés, 2012. 07. 02.

 

NEUMAN GÁBOR EGYÉBKÉNT Vendég: Kothencz János

Dél-Alföldi Regionális Bűnmegelőzési
Fesztivál 2017 szeptember 09.
 
Bővebben
 
Videók
 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Dr. Kiss-Rigó László felszólalása

 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Soltész Miklós felszólalása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Dr. Kiss-Rigó László előadása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Soltész Miklós előadása

KÁSZPEM®kézikönyvek magyarul-angolul

Integrációs nap és nevelőszülő toborzó májusban

 
 

Egy nap, ami csak a gyerekekről szólt

Vattacukor, fagyi és rengeteg élmény járt mindenkinek, akiket a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA® Alapítvány vendégül látott az integrációs napon. A Zápor tónál több mint négyezren szórakozhattak önfeledten egy egész napon át.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA® Alapítvány május 21.-én négyezer állami gondoskodásban élő fiatalt látott vendégül a Zápor tónál. A családi, közösségi és integrációs napon azonban nem csak ők, bárki részt vehetett, aki a szép időben kilátogatott a panelek közt megbújó, idilli parkban. Sokan ki is használták a későn érkezett jó idő első napját: volt, aki csak pokróccal, többen azonban sátorral érkeztek, hogy egész napra kényelmesen be tudjanak rendezkedni.

Fagyi és vattacukor mindenkinek ingyen járt ezen a napon. Bár sokat kellett sorba állni, a gyerekek zokszó nélkül kivárták, amíg megkapták az ingyenes édességeket. Programból sem volt hiány: egész nap lehetett trambulinozni, jumpingolni, óriás csúszdázni vagy éppen kézműveskedni. Emellett a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya játékos közlekedésbiztonsági vetélkedőt szervezett, a városi rendőrkapitányság pedig játékos, preventív foglalkozásokat tartott a bűnmegelőzéssel kapcsolatosan. Amíg pedig a gyerekek játszottak, a szülők a ruhabörzén válogathattak maguknak és családjuknak holmikat.

A rendezvényen nevelőszülőket is toboroztak. A standnál egész nap nagy volt a forgalom: több mint ezer szórólapot kiosztottak. – Sok volt az érdeklődő, 14-en pedig már jelentkeztek is – mesélte Bodorné Jutka, aki maga is nevelőszülő.

- Már másodjára jöttünk vissza. A délelőttöt itt töltöttük és az ebéd utáni alvás után is ezt választottuk programnak. Színvonalas rendezvény, ráadásul nagyon kedvesek a segítők – foglalta össze tapasztalatait egy környékbeli édesanya, Békési Emese. Két kisfia, Zétény és Alex a legjobban az ugrálóvárat élvezték, a szomszéd fiú pedig, aki szintén velük volt, az élő csocsónál töltötte szinte minden idejét. Patrik éppen pihenőt tartott, amikor megszólítottuk őket és egy hatalmas, szivárványszínű cukortömböt rágcsált. A vattacukros kaparta össze neki a gép oldaláról. Nem ő volt egyébként az egyetlen, akinél ilyesmit láttunk: úgy tűnt, ez népszerűbb volt, mint maga a vattacukor.

- Nekem az arcfestés tetszett legjobban – mondta Jaksa Edina. A kislány Csanytelekről érkezett a rendezvényre, délután már inkább a nyugisabb programon, a kézműveskedésen vett részt. Előtte azonban rengeteget csúszdázott.

Az egyik árnyas részen a tiszaalpáriak rendezkedtek be. Pokrócokon ülve beszélgettek, az éppen akkor kezdődött Apostol koncertet onnan hallgatták. – Mindenki jól érzi itt magát. Sokat beszélgetünk, meg sétálunk. És tök jó volt a Fatima koncert – mesélte a 17 éves Radics Vivien. Testvére, Vanessza elmesélte, fagyiztak is, bár arra egy órát várniuk kellett a sorban. – Nem baj, megérte – tette hozzá. Társaságukban pihent Berta Zoltán is – ő Tiszakécskéről érkezett és fel is lépett a nap során citerazenéjével.

Miközben hazaindultunk, megállapítottuk, hogy nem csak a gyerekek, a Zápor tó kacsái is jól jártak ezen a napon. Annyi kaját ugyanis, amennyit a gyerekek bedobáltak nekik, valószínűleg egy hónap alatt sem kapnak.

                                                                                                                                                                                                                                                              
 
 
Bezárás
Tudna Ön kiszolgáltatottságban, család és biztos jövő nélkül élni?
Nekik is nehéz...

Teremtsünk együtt új otthont
a családból kiemelt,
állami gondoskodásban élő gyerekeknek!

Ajánlja fel adója 1%-át az ÁGOTA Alapítványnak
Köszönjük !
ÁGOTA Alapítvány
18469336-1-06
www.agotaalapitvany.hu
Bezárás
Életképek a Dr. Foltán József Módszertani Gyermekotthonból