Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor
Integrációs programsorozat 2018
Integrációs programsorozat 2017
Integrációs programsorozat 2016
Integrációs programsorozat 2015
Integrációs programsorozat 2014
Integrációs programsorozat 2013
Integrációs programsorozat 2012
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
Interjúk
Dél Alföldi regionális bűnmegelőzési fesztivál 2017 szeptember 09.
Videók
KÁSZPEM-könyvek magyarul-angolul
Kiránduláson a kiskunfélegyházi gyermekek - ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
 

Kiránduláson a kiskunfélegyházi gyermekek

Vissza az előző oldalra!

A MÁV Start Zrt. szervezte ez a programot, amire mi is lehetőséget kaptunk, hogy részt vegyünk rajta. A program célja volt a vonatos utazás élményének megadása, szabályainak megismertetése a gyerekekkel, a Tisza-tó élővilágának megismerése, ilyen környezetben való viselkedés gyakorlása, a családok egymás közötti kapcsolatainak erősítése.

            A vonatos utazás – bár hosszú volt – hatalmas élményt nyújtott a gyerekeknek, hiszen volt olyan közöttük, aki még nem vonatozott. Amikor megérkeztünk Poroszlóra, egy rövid sétát tettünk a Tisza-tavi Ökocentrumig. Méretei miatt már az állomáson láttuk a kilátótornyot, eltéveszteni sem tudtuk. A benti programokon és a hajókiránduláson való részvételhez csoportokra osztottak bennünket és a megadott időben tudtunk rajtuk részt venni. Először a kilátóba mentünk fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a Tisza-tóra. Innen a 3D-s mozi várt bennünket, ahol egy kisfilmben mutatták be a tó élővilágát, majd egy tárlatvezetés keretében hatalmas akváriumokban az itt élő halakat is megcsodálhattuk. A délutáni hajókirándulásig szabad program volt. Labirintus, vízi játszótér, őshonos állatok és egy kormorán bemutató várt minket. Ezt a napot egy fantasztikus hajókirándulással zártuk. Szinte testközelből nézhettük meg az itteni madarakat, növényeket. Az idegenvezetőnk mesélt nekünk mindarról, amit láttunk. Igazi kalandos utazásban volt részünk. Fáradtan, de annál több élménnyel vitt bennünket haza a vonatunk.

            Mint minden vonatos kirándulásunk, ez is páratlan élményt adott nekünk. Mindamellett, hogy kikapcsolódtunk, sok hasznos információval is gazdagabbak lettünk. A gyerekeket minden program lekötötte, érdeklődőek voltak. A szabályokat betartották mind a vonaton, mind az Ökocentrumban. A nevelőszülők sokat beszélgettek, látszott, hogy jól érezték magukat egymás társaságában. A program a célját elérte.


Szent Ágota