Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor
Integrációs programsorozat 2018
Integrációs programsorozat 2017
Integrációs programsorozat 2016
Integrációs programsorozat 2015
Integrációs programsorozat 2014
Integrációs programsorozat 2013
Integrációs programsorozat 2012
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
Interjúk
Dél Alföldi regionális bűnmegelőzési fesztivál 2017 szeptember 09.
Videók
KÁSZPEM-könyvek magyarul-angolul
Piri Ponty Játszóházban a bajai csemeték - ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
 

Piri Ponty Játszóházban a bajai csemeték

Vissza az előző oldalra!

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is elvitték a gyerekeket a bajai nevelőszülői tanácsadók a Piri Ponty Játszóházba egy kellemes kikapcsolódásra, mozgásra. A játszóház üzemeltetője hozzájárult ehhez a programhoz 36 db ingyen belépővel olyan játéklehetőségekhez, ahová ritkán vagy egyáltalán nem jutnak el.
A délután elsősorban a kisgyerekeket nevelő családok számára került megvalósításra. Ebben a játszóházban nekik vannak kialakítva a játéklehetőségek. Amit csak lehetett, mindent kipróbáltak a csemeték. Az ugráló szobát és a hatalmas mászókomplexumot a csúszdákkal kimelegedésig használták a gyerkőcök. A fáradság, mint olyan nem létezett számukra. Mindeközben a kísérők egy központi helyről, egy asztal mellől figyelték a gyerekek kimeríthetetlen aktivitását.. Szemük az apróságokon volt, figyelve, védve őket, de ettől függetlenül tudtak egy jót beszélgetni egymással. A program végén kipirulva-kivirulva, tele élménnyel indultak haza a családok.
Most is hatalmas élményt nyújtott ez a délután a gyerekeknek. Koruk sajátossága a hatalmas, olykor kimeríthetetlen energia, aktivitás. A veszélyhelyzeteket nem ismerik még teljesen fel mozgás közben. A játszóházban kialakított játékok olyan biztonsági elemekkel rendelkeznek, ahol minimális baleseti kockázattal tudnak a csemeték hatalmas energiát levezetni. Elmondásuk alapján szeretnének máskor is eljönni ide.
Köszönetet mondunk a Piri Ponty Játszóház üzemeltetőjének a kedves felajánlásért, hatalmas élményt adva ezzel a gyermekeinknek.


Szent Ágota