Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor
Integrációs programsorozat 2018
Integrációs programsorozat 2017
Integrációs programsorozat 2016
Integrációs programsorozat 2015
Integrációs programsorozat 2014
Integrációs programsorozat 2013
Integrációs programsorozat 2012
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
Interjúk
Dél Alföldi regionális bűnmegelőzési fesztivál 2017 szeptember 09.
Videók
KÁSZPEM-könyvek magyarul-angolul
Őrizzük meg a keresztény hagyományokat - ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
 

Őrizzük meg a keresztény hagyományokat

Vissza az előző oldalra!

Rendszeresen, havonta kerül megrendezésre Kiskunfélegyházán a pasztorációs program, Daám Tibor és Dlubala Róbert vezetésével. A legutóbbi foglalkozás témája a keresztény hagyományok voltak. A beszélgetés egyrészt lehetőséget adott a munkatársaknak arra, hogy felmérjék, mennyire ismerik a gyerekek a keresztény hagyományokat, másrészt lehetőséget adott arra is, hogy a hiányosságokat vagy a nem megfelelő információkat helyre tegyék a csemetékben.

A program délután kezdődött, de a gyerkőcök már előbb ott voltak, és nagyon várták a munkatársakat. Szeretnek és szívesen is jönnek ezekre a találkozókra. A foglalkozást, az előzőn tett ígérethez híven Dlubala Róbert egy kis sporttal kezdte. A Művelődési Ház füves udvara pont megfelelt erre. Egy labdás játék után került sor az interaktív pasztorációs programra, amin a gyerekek kellő figyelemmel vettek részt. Beszélgettek a szentekről, hiszen november 01-én róluk emlékezünk meg, de szó esett a karácsonyról, és a húsvétról is Nagyon jó volt hallani, hogy a legtöbb dologgal tisztában vannak a gyerekek. Nagyon jó volt az is, hogy a fiatalok vállalták a véleményüket, így a munkatársaknak lehetőségük volt arra, hogy helyre tegyék vagy kiegészítsék azt. A program végén megkapták a már szokásos megerősítő útravalójukat a gyerkőcök: Legyetek jók, és higgyetek abban, hogy értékesek vagytok!

Nagyon jól érezte magát minden gyerek. Jó ötlet volt Dlubala Róberttől a játék a foglalkozás elején, mert így kellő figyelemmel voltak jelen a fiatalok. Ami külön öröm volt számomra, hogy egy 16 éves gyerkőc – aki bár minden pasztorációs foglalkozáson eddig ott volt, mégis kizárta magát belőle –, most megérkezett közénk, és a korábbi passzivitását felváltotta az aktív jelenlét, a gondolatait ráadásul igen választékosan fogalmazta meg.


Szent Ágota