Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor
Integrációs programsorozat 2018
Integrációs programsorozat 2017
Integrációs programsorozat 2016
Integrációs programsorozat 2015
Integrációs programsorozat 2014
Integrációs programsorozat 2013
Integrációs programsorozat 2012
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
Interjúk
Dél Alföldi regionális bűnmegelőzési fesztivál 2017 szeptember 09.
Videók
KÁSZPEM-könyvek magyarul-angolul
Farsang Soltvadkerten - ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
 

Farsang Soltvadkerten

Vissza az előző oldalra!

A Soltvadkert-Kiskőrös területek tanácsadói idén is megszervezték a télűző farsangi mulatságot a területükhöz tartozó gyermekek számára. Nemcsak a hagyomány megtartása miatt jöttek ma össze, hanem hogy együtt legyenek, egy jót játszanak, jót beszélgessenek.
Játékkal kezdődött a farsangi mulatság. Az egyik tanácsadó, aki fantasztikus bohóc jelmezben volt, szórakoztatta a fiatalokat. Megjelenésével és humorával hatalmas hangulatot teremtett. Lufis táncot, székfoglalót játszott a csemetékkel, akik élvezték minden pillanatát, így észre sem vették az idő múlását. Amikor az utolsó családok is megérkeztek, vette kezdetét a jelmezek bemutatása. Ki bátrabban, ki szégyenlősebben mutatta meg, hogy mibe öltözött. A zsűri nem tudott dönteni, így mindenki egy oklevelet, csokit és apró ajándékot kapott. De ez nem minden, hiszen a program meghirdetésekor a tanácsadók versenyt hirdettek a nevelőszülők között is: ki tud finomabb vagy egészségesebb ételt hozni. Minden család készült erre a megmérettetésre is. A mulatság zárásaként a legtöbb résztvevői szavazatot kapott finomság nyert, persze holtversenyben. A gyerkőcök kipirulva, kivirulva indultak haza a nap végén.
Fantasztikusra sikerült ez a program. Nemcsak a kicsik, hanem a kamaszok, sőt, felnőttek is csatlakoztak a játékokhoz, jelmezes felvonuláshoz. Örömmel tapasztaltuk, hogy a szülőket is be lehetett vonni a nekik megfelelő versenybe. Az elhozott ételeken látszott, hogy szívvel-lélekkel készültek. A program hossza mutatta, hogy nagyon jól érezték magukat a résztvevők.


Szent Ágota