Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor
Integrációs programsorozat 2018
Integrációs programsorozat 2017
Integrációs programsorozat 2016
Integrációs programsorozat 2015
Integrációs programsorozat 2014
Integrációs programsorozat 2013
Integrációs programsorozat 2012
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
Interjúk
Dél Alföldi regionális bűnmegelőzési fesztivál 2017 szeptember 09.
Videók
KÁSZPEM-könyvek magyarul-angolul
Beszámoló a Bács–Kiskun megyei gyermekeink részére, Hajóson megrendezésre kerülő labdarúgó tornánkról - ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
 

Beszámoló a Bács–Kiskun megyei gyermekeink részére, Hajóson megrendezésre kerülő labdarúgó tornánkról

Vissza az előző oldalra!

2019.05.04-én, Alföldi Albert edző kolléga által Hajós adott otthont a Bács – Kiskun megyei labdarúgó tornánknak. Szerencsére az idő kedvezett, napsütéses időjárás volt, délután egy pici záporral. A torna kezdete előtt egy órával már ott voltunk a helyszínen az előkészületeket elvégezni. A csapatokat fél 9-től vártuk regisztrációra. 9 órától technikai értekezletet tartottam a csapatvezetőknek, bíróknak, bírói asszisztenseknek a program gördülékeny lebonyolítása érdekében. 9:30-kor Himnusszal kezdődött az ünnepélyes megnyitó, majd felkértük Hajós polgármester asszonyát, hogy nyissa meg a labdarúgó tornát. Az ünnepélyes megnyitó után zenére egy közös bemelegítést tartottunk, majd öt pályán elkezdődtek a mérkőzések az ’ Élj és Játssz Becsülettel!’ szlogenünk jegyében. A mérkőzések lebonyolítására próbáltam olyan rendszert kialakítani, melyen sok gólt szerezhessenek a játékosok, illetve a gyerekeink egészségesen elfáradjanak. A terület nagysága, a kapuk mérete, a csapat létszáma a pályán játék közben, és a játékidő együttes összehangolásával sikerült egy olyan tornát lebonyolítanunk, amit a sportszerűség, a káromkodásmentes beszéd és a sok gól jellemzett. A regisztrációt három korosztályban lehetett kitölteni. A tornán összesen 273 gyerekünk vett részt aktívan, 27 csapatban.

Gyermek korosztályban (7-10 év) hét csapat regisztrált. Ebben a korcsoportban mindegyik csapat játszott mindegyikkel egy pályán, 1x9 perces játékidővel. Összesen 82 gólt lőttek a kis csemetéink. A végeredmények után pontokat szereztek (győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont), melyek alapján kialakult a végső tabella, ami alapján jutalmaztuk a gyerekeket.

Serdülő korosztályban (10-15 év) tizenegy csapat regisztrált. A csapatokat két csoportra (A, B) osztottam, melyek mérkőzései két pályán zajlottak, 1x12 perces játékidővel. Az elődöntőbe a csoportokból az első két csapat került, melyet keresztbe játszás (A1 – B2, A2 – B1) követett a döntőbe kerülésért. Összesen 122 gólt lőttek a korosztályos gyerekeink.

Ifjúsági korosztályban (15 év felett) kilenc csapat regisztrált. Két csoportba (C, D) osztva mérkőztek meg egymással 2x10 perces játékidővel, 2 pályán. Az elődöntőbe az első kettő csapat került, melyet keresztbe játszás követett a döntőbe jutásért. Összesen 147 gólt lőttek ifjú titánjaink.

Az ebéd helyben főzött gulyásleves volt, melyet felajánlásból, tehát ingyen készített el számunkra a szakács. A gyerekeknek egész napra való szénsav mentes ásványvizet biztosítottam. Az eredményhirdetésnél mindenki átvehette az oklevelét, ’Élj és Játssz Becsülettel!’ című karkötőjét és fair play kártyáját csokoládék kíséretében. A dobogós helyezettek korosztályonként megkapták a megérdemelt kupájukat, érmeiket. A különdíjban részesültek ugyancsak korosztályonként megkapták a legsportszerűbb csapat, legjobb játékos, legjobb kapus és gólkirályi címet. Köszönetnyilvánításként jutalmaztuk az öt önkéntes, független játékvezetőnket, akik ingyen nyújtottak segítséget a mérkőzések levezetéséhez az asszisztensekkel együtt. Azt gondolom egy jól sikerült napot tudhatunk magunk mögött, amit a sportszerűség, a sok gólöröm, a közös sorstársi együttlét jellemzett.

Kelt: Szeged, 2019. 05. 08. Váradi Márk Sportélet koordinátor


Szent Ágota