Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor
Integrációs programsorozat 2018
Integrációs programsorozat 2017
Integrációs programsorozat 2016
Integrációs programsorozat 2015
Integrációs programsorozat 2014
Integrációs programsorozat 2013
Integrációs programsorozat 2012
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
Interjúk
Dél Alföldi regionális bűnmegelőzési fesztivál 2017 szeptember 09.
Videók
KÁSZPEM-könyvek magyarul-angolul
A Bácsalmási 1-es lakás nyári programbeszámolója - ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
 

A Bácsalmási 1-es lakás nyári programbeszámolója

Vissza az előző oldalra!

A nyári szünetet egy fergeteges Gyermeknappal kezdtük a Zápor – tó partján, melyen volt vattacukor, fagylalt, egyéb finomság, műbika, ugráló vár és minden, mely szem – szájnak ingere. A többi napunk is eseménydúsan; kreatív és egyéb elfoglaltságokkal telt. Programjaink alatt kirándultunk, piknikeztünk, főztünk, sütöttünk, fagyiztunk, locsolkodtunk, s élveztük a nyár eddigi minden egyes napját. Ünneplésekből sem volt hiány, mikor elballagtattuk két lánykánkat, és egyiknek a születésnapját is megünnepeltük.
A várva – várt gyermeknapi program sok jót és finomat hozott számunkra, s nagy örömünkre az egyik kedvenc énekesünk, Dorina is megörvendeztetett minket pár csodás számával.
Eseménydús napokat éltünk meg a 4-es lakás lányaival közösen, mikor nálunk tartózkodtak. Együtt készítettünk tengeri csillagokat, állatkákat, melyek megalkotásával csalogattuk be otthonunkba a tenger illatát.
A következő nap egyikén pedig ügyességi játékokat játszottunk, mely során a szemkontaktusra, tüdőnk erősségére igen nagy szükség volt. Ping-pong labdát használtunk, melyet gurítani kellett a cél felé, s erősen fújni, nehogy leguruljon az asztalról. S közben tüdőnket pihentetve Limbó hintóztunk egyet, picikét megfájdítva derekunkat.
Közös fejtörésre is adtuk magunkat, mikor a csalafinta és nehéz keresztrejtvények birodalmába hatoltunk be. Ügyességünknél csak a kitartásunk volt nagyobb, mely által minden rejtvény kulcsa feltárult előttünk.
Agyunkat pihentetve túrázni indultunk, mely során bebarangoltuk kicsiny városunk rejtett ösvényeit, s megcsodálhattuk az állatvilág egyik legszebb teremtését: a lovat; valamint szabadtéri piknik folyamán elfogyasztottuk szendvicseinket, s újult erővel tovább folytattuk utunkat.
A hétvégéken karaoke esteket szoktunk tartani, amikor eldúdoljuk kedvenc együtteseink számait. Ki hamisan, ki tisztán énekel, de egy biztos, a jókedvünk ilyenkor töretlen.
Eljött a nyár és vele együtt az egyik kedvenc édességünk ideje is, így kihasználtuk a lehetőséget, és sorban kipróbáltuk a legújabb ízű fagylaltokat, melyek hidegsége enyhülést hozott testünknek, lelkünknek pedig megújulást.
A nyáron eljött lakásunkba egy várva-várt esemény, két leányunk, Terike és Éva elballagott; ezzel befejezve általános iskolai tanulmányaikat. Ünnepeltük őket az iskolában és otthon is, egy szép ebédet adva tiszteletükre, s ajándékokat elismerésül.
Egyik éjszakánk alkalmával, mivel a tánc az élet ritmusa, így felvettük tánccipőinket és csak roptuk és roptuk, míg csak bírta lábunk.
„Édes” napot tartva ügyességünk jutalmául pillecukrokat halásztunk, perecet rágcsáltunk le a cérnákról, valamint színes golyócskákat válogattunk szét, s mindezt 1 perc alatt.
Edina néni befonta lánykáink hosszú és gyönyörű haját, szép frizurát készítve így nekik.
Keresztbe-kasul rejtettünk és fejtettünk – több alkalommal – míg minden talány megoldásra nem talált.
Újabb ünnepet ültünk lakásunk falai között. Az örömteli esemény Kamilla 19. születésnapja volt, melyet csendes, de családias légkörben ünnepeltünk meg.
A forró nyári napok alatt palackokat és lufit ragadva óriási locsolkodást tartottunk udvarunk területén. Csak úgy röpködtek a vízibombák, csapódtak a vízcseppek, melyek kellemes hűvöst adtak nekünk.
Terikénk olyan szerencsés helyzetbe került, hogy kiutazhatott a zarándokvonattal Erdélybe és részt vehetett a Csíksomlyói búcsún.
A nyáron sem maradhat el az egyik kedvenc pihentető időtöltésünk, az ország-város nevű játék. Elővettük minden tudásunk, s a betűk ismeretében csak úgy íródtak a megfelelő nevek, helyek, állatok és a többi a papírjainkra.
Kellemesen hűvös időben arra is fordítottunk időt, hogy járdánk tiszta, házunk falai pedig pókhálómentesek legyenek.
Kártyajátékaink sem maradhattak ki időtöltésünkből, mely során többféle lap került kezeink közé.
Lánykáink a nagy meleg ellenére bemerészkedtek konyhánk falai közé, s ebédet, vacsorát készítettek, valamint egyik nap gofrit is sütöttek, mely az uzsonna dísze lett.
Június hónapban eljött az édesapák napja, mely alkalmából lányaink apró ajándékokat készítettek édesapjuk tiszteletére.
A Gyermekotthonban járt a Plébános úr is, aki elbeszélgetett velünk, és megszentelte a lakásunkat.
Otthonunk minden tagja imádja a futballt, így nagy örömmel utaztunk el Gyulára, hogy szurkoljunk a fiainknak, akik sok- sok éremmel gazdagon tértek haza.
Virágládáinkba új virágokat ültettünk, melyek tovább díszítették ablakpárkányainkat.
Kreatív foglalkozás alkalmával apró légballonokat készítettünk, melyet lakásunk középpontjába a nappalink lámpájára akasztottunk fel.
Forró csokoládét fogyasztottunk, míg odakint is tombolt a forróság.
Az ÁGOTA Tábor is fantasztikus volt, csodásan telt el ez a 10 napos mennyország. A nyarunk még szerencsére tart egy kicsit, igyekezünk kiélvezni még a nyári szünet hátralevő részét.
Szép hónapokat tudhatunk a hátunk mögött, s reméljük az augusztus hónap is ilyen kellemesen és szépen fog telni, sok – sok programmal és fantasztikus élményekkel.


Szent Ágota