Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor
Integrációs programsorozat 2018
Integrációs programsorozat 2017
Integrációs programsorozat 2016
Integrációs programsorozat 2015
Integrációs programsorozat 2014
Integrációs programsorozat 2013
Integrációs programsorozat 2012
Minden gyermeknek családban van a legjobb helye
Interjúk
Dél Alföldi regionális bűnmegelőzési fesztivál 2017 szeptember 09.
Videók
KÁSZPEM-könyvek magyarul-angolul
Bácsalmás 3-as számú Lakásotthonának nyár eleji beszámolója - ÁGOTA® Alapítvány - Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
 

Bácsalmás 3-as számú Lakásotthonának nyár eleji beszámolója

Vissza az előző oldalra!
Kukkantsunk bele az emlékezet tükrébe, kukkantsunk vissza vele a nyárra, annak egy részletébe. A júniusi hónapunk nagyon gyorsan eltelt. A sok rendezvény és program alatt csak úgy repültek a napok.
Mindjárt 01-én eljött a várva-várt Szegedi Záportónál a Gyermeknap. Zsibongva készültek a kamaszaink. Divatos haj, menő ruha, és a parfümök is előkerültek reggelre. Mindenki várta ezt az egész napos programot. Változatos koncertek, közös éneklés, tánc és fergeteges jókedv uralta a napot. A gyerkőcöket sok finomság várta: fagyi, vattacukor, finom ebéd, sok jutalom csoki. A testmozgást is gyakorolhatta mindenki a maga kedvére, ugyanis a szervezők ugráló várral, műbikával, közös játékokkal is készültek a gyermekeinknek.
Ebben az évben is hagyományainknak megfelelően nyáron lakásszentelést tartottunk az intézményünkben.
A lakásunkba nem régen érkezett fiacskánk, Ricsi nyáron született, így közösen megtartottuk a 16. születésnapját. Kívánságára Kinder Bueno tortája volt, melyet a társai segítettek elkészíteni. Ajándéka a megálmodott Smile díszpárna és egy rózsafüzér lett. Mindenki nagyon jól érezte magát és persze a finom torta is gyorsan elfogyott.
Június végére jutott egy kis utazás is: Gyulán voltak a fiúk focin drukkolni. Szurkoltak az intézményi társaiknak, biztatták őket a minél jobb helyezés elérésére.
Mivel iskolába nem kell járni a nyáron, és a tanórák is megszűntek, a gyerekek napirendje is kicsit átalakult. A reggel tornával kezdődik, hogy fitten induljon a nap. Délután és esténként is több sportprogramunk van: foci a pályán és az udvaron, ping-pong, labdadobálás, cso-cso, vizes játékok. A sok szabadidőt is már délelőtt aktívan töltik fiaink. Tanulnak sütni, főzni, szorgoskodnak a háztartásban. Készül a rántott hús, a sok finom tészta, meleg szendvics, képviselőfánk és persze a favorit palacsinta. Ebéd után a délelőtti munkában elfáradt ifjúság a megérdemelt csendes pihenőjét relaxációs zenehallgatással tölti. Délután újra felpezsdül az élet, ilyenkor sétálunk, sportolunk, és játsszunk.
Az esti nyugalom alatt a gyerekek gitározni is tanulhatnak, mivel Robikánk megvette a megálmodott gitárt és Tamás bácsi segítségével tanulja a hangszer használatát. A többiek is aktívan társulnak hozzá, fantasztikus közös éneklés kerekedik a gyakorlás alatt. Elmondhatjuk, hogy pörgősen és eseménydúsan telik a nyár. Számos más programban is részt vettünk, de arról majd egy következő fejezetben mesélünk.
 
 
 

Szent Ágota