Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Integrációs programsorozat 2018
 
Bovebben
 
Integrációs programsorozat 2017
 
Bovebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2016
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2015
 
Bővebben
 
IIntegrĂĄciĂłs programsorozat 2014
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2013
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2012
 
Bővebben
 
Minden gyermeknek csalĂĄdban van a legjobb helye
 

Felhívás 2013.04.05

 

Felhívás

InterjĂşk
 

Lánchíd Rádió - Az állami gondozás nem büntetés, 2012. 07. 02.

 

NEUMAN GÁBOR EGYÉBKÉNT Vendég: Kothencz János

Dél-Alfőldi Regionális Bűnmegelőzési
FesztivĂĄl 2017 szeptember 09.
 
Bővebben
 
VideĂłk
 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Dr. Kiss-Rigó László felszólalása

 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Soltész Miklós felszólalása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Dr. Kiss-Rigó László előadása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Soltész Miklós előadása

KÖSZPEM®kĂŠzikĂśnyvek magyarul-angolul

A megbocsátástól az ünneplésig

 
 

Ebben a beszámolóban néhány mondatban összefoglaljuk a nagyböjti és a húsvéti időszak legfontosabb eseményeit. A gyerekekkel, fiatalokkal, nevelőszülőkkel és a nevelőkkel együtt készültünk és ünnepeltük meg a húsvétot.

Hamvazószerdán először a fiatalokkal találkoztunk a bácsalmási gyermekotthonban, majd együtt elmentünk a templomba szentmisére. Milyen gyorsan telik az idő, nemrég még karácsonyfák voltak a templomban és pásztorjátékot mutattunk be. Most, amikor bementünk Isten házába, előttünk voltak a töviskorona és a kereszt, jelei annak, hogy megkezdődött a nagyböjt.

Együtt imádkoztak a fiatalok és a bácsalmási hívek, együtt kértük Isten áldását az elkövetkező 40 napra. „Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az Evangéliumban”, ezekkel a szavakkal rajzolt a plébános atya hamuval keresztet a homlokunkra. Bízunk benne, hogy az együtt megélt nagyböjti programok és a közös imák segítettek nekünk abban, hogy felkészüljünk a húsvéti örömre.

Soltvadkerten a gyerekkel, a nevelőszülőkkel és a tanácsadókkal beszélgettünk a nagyböjtről és a húsvétról. Szép számmal vannak a gyerekek között, akik hittanórára járnak, így a csemetéink ismerik a két liturgikus időszak fontosságát. A találkozásunk második részében együtt készítettünk szép és kreatív húsvéti díszeket.

Nagyböjtnek fontos állomása volt a máriapócsi kegyhely, ahol lelki napon vettünk részt. A lelki nap témája: „A megbocsátástól az ünneplésig”. A közös ima, az előadások, és a kegyhely történetének megismerése mind segített nekünk nevelőknek abban, hogy felkészülhessünk a húsvéti örömre és odaadóan tudjuk végezni a ránk bízott feladatainkat. Jó volt együtt lenni, imádkozni és elmélkedni a máriapócsi Szűz Mária kegyhelyen.

Virágvasárnap bevezetett bennünket a nagyhétre. Nagycsütörtöktől Húsvétvasárnapig minden nap részt vettünk különböző helyszíneken a szertartásokon. Bácsalmáson a nagyobb fiúk egy csoportjával kicsit virrasztottunk, emlékezve Jézus magányára és megnéztük együtt a Passió című filmet is.

Az egyházi évnek a legszebb liturgiája megmutatta nekünk Jézus Krisztus életének legfontosabb eseményeit, így felkészülve, húsvétkor örömmel és hangosan énekelhettünk a fiatalokkal: Alleluját!

Az ünneplés folytatása két nemzeti zarándoklat lesz, egy Czestochowába és egy Csíksomlyóra, amelyeken a fiatalokkal együtt veszünk részt. Mivel nem először mennek gyermekek és nevelők a zarándoklatokra, már most nagyon várják a sorra kerülő csemetéink a két utazást.

Köszönjük, hogy veletek együtt készülhettünk fel és ünnepelhettük meg a húsvétot. Mi is örömmel készülünk és várjuk a zarándoklatokat.

Tibor és Robert

                                           
 
 
Bezárás
Tudna Ön kiszolgáltatottságban, család és biztos jövő nélkül élni?
Nekik is nehéz...

Teremtsünk együtt új otthont
a családból kiemelt,
állami gondoskodásban élő gyerekeknek!

Ajánlja fel adója 1%-át az ÁGOTA Alapítványnak
Köszönjük !
ÁGOTA Alapítvány
18469336-1-06
www.agotaalapitvany.hu
Bezárás
Életképek a Dr. Foltán József Módszertani Gyermekotthonból