Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

Integrációs programsorozat 2018
 
Bovebben
 
Integrációs programsorozat 2017
 
Bovebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2016
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2015
 
Bővebben
 
IIntegrĂĄciĂłs programsorozat 2014
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2013
 
Bővebben
 
IntegrĂĄciĂłs programsorozat 2012
 
Bővebben
 
Minden gyermeknek csalĂĄdban van a legjobb helye
 

Felhívás 2013.04.05

 

Felhívás

InterjĂşk
 

Lánchíd Rádió - Az állami gondozás nem büntetés, 2012. 07. 02.

 

NEUMAN GÁBOR EGYÉBKÉNT Vendég: Kothencz János

Dél-Alfőldi Regionális Bűnmegelőzési
FesztivĂĄl 2017 szeptember 09.
 
Bővebben
 
VideĂłk
 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Dr. Kiss-Rigó László felszólalása

 

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Soltész Miklós felszólalása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Dr. Kiss-Rigó László előadása

 

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Soltész Miklós előadása

KÖSZPEM®kĂŠzikĂśnyvek magyarul-angolul

Hógolyó, teremfoci és nyuszivárás

 
 

Március hónap igen szélsőséges időjárással köszöntött be, havazás hátán havazás volt, bepótolva a téli hónapok kimaradt hidegét is. De a gyerekek ennek nagyon örültek, ők is bepótolták a hógolyózást, hóangyalt, hóembert.

Az időjárásra fittyet hányva, az edzések sem maradtak el, igaz már nem a csarnokban kellene tartani, hanem a zöldellő pályán, a mi fiaink fáradhatatlanok.

Húsvét közeledtével Tibi bácsi és Robi bácsi pasztorációs foglalkozást tartottak. Jó kis beszélgetés alakult ki, mindenki figyelmesen hallgatta a történeteket.

Természetesen a sütés, főzés szerves részévé vált a családunknak, soha nem maradhat ki a listáról, egyre több fiú csatlakozik ehhez a tevékenységhez. Öröm látni, milyen lelkesen készítik a finom ételeket.

Szerelmesek napja ugyan az elmúlt hónapban volt, de Ámor nyila újra eltalálta a fiúk szívét! Talán mégis eljön a tavasz!

Házi bajnokságaink nagyon tetszenek a gyerekeknek, mindenki megmutathatja miben jó, és láthatja, miben kell fejlődnie: csocsóbajnokság, futóverseny, védő, gólkirály, és még sorolhatnám!

Március 15-re is nagyon készültünk, történelemkönyvből és az internetről is sok témát kerestünk, mely az 1848 - 49-es forradalommal foglakozott, ezeket jól ki is veséztük.

A bajai jótékonysági hajvágás nagyon jól sikerült. Köszönjük a Segítő jóbarátoknak. Mindenki trendi frizurával tért haza, és még szuper tetoválással.

Végre beköszöntött a tavasz! A közös séták alkalmával már lehetett érezni a levegőben a tavasz illatát, a kabátokat már nem kellett begombolni, már fotózni is lehet a zöldben, talán nem is kell ennél több!

Egy újabb kedvenc játék ütötte fel a fejét a gyerekek körében. Szólánc játékunk hosszú időre leköti őket, jókat derülnek, forgatják az eszüket, vidámságot hoz a csapatba.

Lakásunk is magára öltötte a tavasz ruháját, kivirágoztunk. Ebben mindenki segített, beletette keze munkáját, vágott, ragasztott, tűzött, színezett, ötletelt, barkácsolt.

Jön a Húsvét! A „tojásgyártó kisiparosok” igyekeztek elkészíteni a nyuszi tojásokat, többféle technikát alkalmazva. Gyertyáztuk, mintáztuk a tojásokat. Nagyon érdekesnek találták a fiúk, hogy a viasznál nem fogta be a festék a tojást. Saját névre szóló hímesek készültek, még hiányzó kispajtásunkra is gondoltunk.

Ünnep, az egyik legszebb, minden féle húsvéti földi jó került az asztalra, emellett fontos a jókedv, a vidámság, az öröm és az, hogy együtt vagyunk.

Hagyományainkhoz híven, mint minden évben, most is tojáskeresés tarkította az ünnepeket, mindig rengeteg begyűjtött tojás a végeredmény, én ezt a nyulat nem is értem.

Természetesen a miséket sem hagyták ki a gyerekek.

                                                                           
 
 
Bezárás
Tudna Ön kiszolgáltatottságban, család és biztos jövő nélkül élni?
Nekik is nehéz...

Teremtsünk együtt új otthont
a családból kiemelt,
állami gondoskodásban élő gyerekeknek!

Ajánlja fel adója 1%-át az ÁGOTA Alapítványnak
Köszönjük !
ÁGOTA Alapítvány
18469336-1-06
www.agotaalapitvany.hu
Bezárás
Életképek a Dr. Foltán József Módszertani Gyermekotthonból